NAPADNUT SVEŠTENIK U NOVOM SADU: Eparhija bačka upozorava na KAMPANJU PROTIV CRKVE
Foto: Profimedia

NAPAD

NAPADNUT SVEŠTENIK U NOVOM SADU: Eparhija bačka upozorava na KAMPANJU PROTIV CRKVE

Napad je izvršio za sada nepoznati muškarac

Objavljeno:

Sveštenik B. M. napadnut je juče u poslepodnevnim časovima u novosadskom naselju Liman, saopštila je Eparhija bačka.

U saopštenju se navodi da je sveštenik napadnut od strane nepoznatog lica dok je obavljao redovne parohijske dužnosti.

- Napad je izvršio za sada nepoznati muškarac koji je na ulici, pred svedocima, ničim izazvan, udario sveštenika i zatim se brzo udaljio u nepoznatom pravcu. Incident je prijavljen novosadskoj policiji i u toku je istraga - piše u saopštenju.

Novi Sad
Novi Sadfoto: Profimedia

Iz Eparhije bačke tvrde da je ovaj napad "očigledno motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne."

- Poslednjih dana su rečeni mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu. Ova potreba građana Limana je odmah zloupotrebljena i ispolitizovana da bi se naše društvo dodatno polarizovalo i vratilo u društveni ambijent posleratnih godina kada su Crkva, njeno sveštenstvo i verni narod bili diskriminisani na svakom koraku, pa čak i fizički likvidirani - piše u saopštenju.

Iz Eparhije bačke pozivaju sve društvene činioce, a posebno političke partije, medije i nevladin sektor, da na ovom primeru uvide svoj deo odgovornosti i da se "svi zajedno kao društvo učinimo sve da se ambijent u kojem živimo izleči i upristoji jer će, u suprotnom, dolaziti do sve većih podela u društvu."

Bonus video:

03:50

CRKVA PRIHVATILA MILANKOVIĆEV KALENDAR, SLAVIĆEMO BOŽIĆ 25. DECEMBRA?! Istoričar za Kurir TV: SPC iz ovog razloga ODLAŽE ODLUKU

(Espreso/Kurir/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.