"40 GODINA VEĆ ŽIVIM TU, PRVI PUT DOŽIVLJAVAM OVAKO NEŠTO": Stanarka ZGRADE u Čačku gde je izbio POŽAR u SUZAMA
Stanarka zgrade, Foto: Printscreen/RTS

vatrena stihija

"40 GODINA VEĆ ŽIVIM TU, PRVI PUT DOŽIVLJAVAM OVAKO NEŠTO": Stanarka ZGRADE u Čačku gde je izbio POŽAR u SUZAMA

Vatrena stihija je krenula od stana na osmom spratu i zahvatila čitavo potkrovlje stambene zgrade, koju su ubrzo napustili svi stanari

Objavljeno:

Gašenje požara u stambenoj zgradi u čačanskom naselju Ljubić kej trajalo je više sati, a vatrogasci će verovatno čitave noći imati posla na dogašivanju požara. Zbog vatrene stihije evakuisani su stanari više od 50 stanova te i susedne zgrade.

Vatrogascima je dojava o požaru u Ulici Danice Marković stigla oko 19 časova. Vatrena stihija je krenula od stana na osmom spratu i zahvatila čitavo potkrovlje stambene zgrade, koju su ubrzo napustili svi stanari.

“40 godina već tu živim, prvi put doživljavam ovako nešto. Jako je stresno, svi su se uplašili“, kaže Mirjana Strugarević, stanarka zgrade.

Stanarka zgrade
Stanarka zgradefoto: Printscreen/RTS

Stamenka Aćimović živi u prizemlju. “Ja sam u prizemlju pa mi je bilo malo lakše ali strašno, strašno, nedaj Bože nikome“, navela je Stamenka.

U pomoć vatrogascima-spasiocima, koji su požar gasili sa više vatrogasnih vozila pristigle su sve komunalne službe i gradski Štab za vanredne situacije.

“Pomogli smo stanarima te zgrade da se evakuišu, izgasili smo im struju, međutim, videli smo i uočili smo da stanovništvo nije spremno za ovakve stvari jer koristili su lift umesto stepeništa i to više puta smo napominjali, ne samo ja, već i sve kolege koje su iz ove branše. Tako da ćemo morati da se pozabavimo više tom nekom preventivom“, kaže načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević.

Saobraćaj u Ulici Danice Marković na Ljubić keju obustavljen je u toku akcije gašenja požara. Uzrok i razmeru štete utvrdiće istraga.

Bonus video:

00:08

Vatra guta automobil u Masarikovoj

(Espreso/RTS/Silvija Pašajlić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.