TRUDNICA UMRLA U 6. MESECU, PORODILJE NAKON KOMPLIKACIJA, BEBE NAKON ROĐENJA: Ovi slučajevi uzdrmali su Srbiju
Trudnice i porodilje, Foto: KURIR TELEVIZIJA, Marina Lopičić, Printscreen/Video Plus, Printscreen/facebook

jezivi slučajevi smrti

TRUDNICA UMRLA U 6. MESECU, PORODILJE NAKON KOMPLIKACIJA, BEBE NAKON ROĐENJA: Ovi slučajevi uzdrmali su Srbiju

Slučaj umrle porodilje iz Vlasotinca samo je u nizu onih koji su u fokus vratili položaj porodilja, žena i beba u Srbiji i pokrenuli niz drugih pitanja

Objavljeno:

Nova rana srpskog zdravstva otvorila se juče novim tragičnim događajem. Porodilja iz Vlasotinca nažalost je preminula u UKC Niš dva dana nakon porođaja.

Ona se porodila u bolnici u Leskovcu, međutim usled komplikacija nakon carskog reza i obilnog krvarenja, prebačena je Niš gde je umrla. Direkotor Opšte bolnice Leskovac, dr Nebojša Dimitrijević, naložio je unutrašnju kontrolu u bolnici.

Kako je doktor izjavio, njeno stanje je dan pre toga bilo stabilno.

"Porodilja je 1993. godište iz Vlasotinca. Imala je hipertenziju u trudnoći koja je vođena u Domu zdravlja u Vlasotincu. Došlo je do krvarenja prilikom porođaja u bolnici u Leskovcu zbog čega je transportovana za UKC Niš. Dan pre smrti sam obavešten da je porodilja bila bolje, ali onda je usledilo obaveštenje da je, nažalost, preminula. Beba je kod nas u bolnici u Leskovcu I dobro je", rekao je doktor za medije.

Nažalost, ovaj slučaj je samo u nizu onih koji su u fokus vratili položaj porodilja, žena i beba u Srbiji i pokrenuli niz drugih pitanja.

Početak godine obeležio je još jedan stravičan slučaj sa fatalnim ishodom koji je duboko potresao javnost u Srbiji. Beba prodilje iz Šida, Marice Mihajlović, preminula nakon porođaja u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Marica Mihajlović
Marica Mihajlovićfoto: Printscreen/Video Plus

Sve je počelo kada je ona detaljno opisala na "Fejsbuku" kakvo akušersko nasilje je pretrpela sa ciljem da upozori druge žene. Ispričala je sve: od prijema, do smrti tek rođene bebe.

Nakon njenog svedočenja, i Jelena Ivković (26) je ispričala svoje užasno iskustvo sa porođaja u istoj bolnici i isti doktor u "glavnoj ulozi". Jelena nije dočekala da svog sina Gorana vrati živog kući.

Jelena Ivković
Jelena Ivkovićfoto: KURIR TELEVIZIJA

Porođaj još jedne žene iz Sremske Mitrovice završio se fatalno, pre godinu dana.

Ivana Filipović iz uredne trudnoće, ali komplikovanog porođaja, dobila je sina Vuka koji je živeo samo jedan sat. Kako kaže, pedijatar joj nakon svega potvrdio da je lekar trebalo da učini carski rez, umesto prirodnog porođaja.

Ivana Filipović
Ivana Filipovićfoto: Kurir televizija

Slučaj porodilje iz Vlasotinca podsetio je i na slučaj Dragane Savić koja je takođe umrla u UKC Niš 24. avgusta 2020. godine ubrzo nakon što se porodila. Obdukcioni nalaz Zavoda za sudsku medicinu pokazao je da je ona bila zdrava, kako je i potvrdila njena porodica, ali to nije rešilo misteriju smrti.

 Dragana Savić
Dragana Savićfoto: Novosti / J.Ć.

Javnost još nije savladala emocije ni zbog smrti Bojane Sarić (35) iz Aranđelovca preminula je osam dana nakon porođaja nakon što se porodila u Opštoj bolnici u tom gradu.

Ona je umrla 27. februara u Beogradu, nakon zaboravljene posteljice i daljih komplikacija nakon carskog reza. Lekari u Beogradu su joj konstatovali da je dobila sepsu i da su joj jetra i bubrezi joj stali.

Porodilja iz Aranđelovca
Porodilja iz Aranđelovcafoto: Printscreen/Facebook

Ubrzo nakon Bojanine smrti, javnost je potresla i vest o smrti trudnice iz Užica, koja je preminula u šestom mesecu trudnoće.

Isidora Puzović javila se lekarima u Užicu usled zdravstvenih komplikacija gde je ultrazvukom konstatovano da fetus koji je nosila nije živ. Odmah je izvršen porođaj posle koga je je vraćena na odeljenje.

Isidora Puzović
Isidora Puzovićfoto: Printscreen/Facebook/I.P.

Međutim, u večernjim satima stanje joj se dodatno pogoršalo i pala je u komu iz koje se nije probudila. U narednih nekoliko sati lekari su je tri puta reanimirali, maltene svi doktori koji su te noći dežurali u bolnici bili su uključeni u njeno lečenje. Nažalost, mladoj Užičanki koja se udala 15-ak dana ranije, nije bilo spasa, preminula nedugo posle treće reanimacije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso/Jovana Nedeljković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.