PET SLIČNOSTI U SLUČAJEVIMA KNEŽEVIĆ I VOLŠ BUDE JEZU: Dve NESTALE ŽENE imaju DIREKTNE VEZE sa Srbijom?
Ana Knežvić i Ana Volš, Foto: Printsccreeen/Društvene mreže/ Instagram/ana walshe

DVA NESTANKA I DVE MISTERIJE

PET SLIČNOSTI U SLUČAJEVIMA KNEŽEVIĆ I VOLŠ BUDE JEZU: Dve NESTALE ŽENE imaju DIREKTNE VEZE sa Srbijom?

I u jednom i u drugom slučaju njihov nestanak je postao svetska vest

Objavljeno:

Tri nedelje je prošlo od nestanka Ane Knežević (40) u Madridu, u istragu se pored španske policije uključio i FBI, ali nadležni nemaju skoro nijednu novu informaciju koja bi pomogla da se razreši ova misterija i pronađe rođena Kolumbijka sa američkim državljanstvom, udata za Srbina Davida Kneževića.

Nestanak Ane Knežević je mnoge, posebno u Srbiji, podsetio na prošlogodišnji slučaj Ane Volš, rođene Beograđanke kojoj se u novogodišnjoj noći 1. januara 2023. izgubio svaki trag. Dve Ane, dva nestanka, dve misterije, mnogo sličnosti, ali i razlika.

Zato, krenimo redom.

1. Imenjakinje, vršnjakinje i svetska vest

Dve nestale žene, osim što imaju isto ime, što su lepe i atraktivne, praktično su vršnjakinje. Ana Knežević je 40-godišnjakinja, dok je Ana Volš u trenutku nestanka 1. januara 2023. imala 39 godina.

I u jednom i u drugom slučaju njihov nestanak je postao svetska vest. "Slučaj Ane Volš" je mesecima bio u fokusu pre svega u američkim i srpskim medijima, ali su ga pratili i širom Evrope. Počev od intenzivne potrage po Bostonu i okolini, pretrage terena, pa do početka suđenja.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Facebook / Ana Ljubičić

Na drugoj strani, nestanak Ane Knežević izazvao je veliku pažnju medija u Španiji, Srbiji, Americi, Kolumbiji, pa i drugim zemljama Latinske Amerike. Najnovije informacije u novinama, na portalima i društvenim mrežama moguće je pronaći na engleskom, španskom, srpskom jeziku.

Ana Knežević
Ana Kneževićfoto: Društvene mreže

2. Jedna Srpkinja, druga udata za Srbina

I jedna i druga Ana imaju direktne veze sa Srbijom. Ana Volš, rođena Ljubičić, rođena je Beograđanka koja je odlučila da 2005. godine sreću potraži u Americi. Na drugoj strani Ana Knežević je Kolumbijka koja se udala za Srbina Davida Kneževića. I ona se poput imenjakinje 2008. godine otisnula ka obećanoj Americi, te obe imaju i američko državljanstvo.

Obe Ane su nestale u inostranstvu. Kneževićeva u Madridu (Španiji), gde je trenutno živela, a Volšova u mestu Kohaset, nedaleko od Bostona (država Masačusets). Ana Volš je poslednji put viđena u porodičnoj kući u novogodišnjoj noći, sa suprugom Brajanom, a Ana Knežević sama u zgradi u Madridu gde je živela u poslednje vreme.

3. Obe udate, ali sa problemima u braku

Obe Ane su udate, ali su imale probleme u braku. Srpska snaja Ana Knežević je prošlog leta, posle 13 godina, odlučila da se raziđe sa suprugom Davidom Kneževićem. Ona se iz Amerike preselila u Španiju, dok je on, prema dostupnim informacijama, nastavio da živi na relaciji Amerika - Srbija.

Iako poslednjih meseci nisu živeli zajedno, nisu se još zvanično razveli, a kako su ispričale Anine prijateljice u toku je bio razgovor oko podele imovine.

“Kasnije sam shvatila da me je ostavio kao psa na ulici u Beogradu”, glasi deo poruke Ane Knežević koju je poslala prijateljici, a koja je, navodno, bila vezana za njenog supruga.

Na drugoj strani Volšovi su živeli zajedno i imali su troje dece (u trenutku nestanka od dve, četiri i šest godina), za razliku od porodice Knežević. Međutim, nakon nestanka Ane Volš u javnost su isplivali mnogi podaci i svedočenja da je njihov brak bio u krizi, da se sumnjalo na preljubu, da je muž Brajan Volš bio veoma ljubomoran i da je uz pomoć majke angažovao detektiva da prati suprugu...

Brajan Volš i Ana
Brajan Volš i Anafoto: Printscreen/Facebook/anawalshe

4. Poslovno i finansijski uspešne žene

Obe porodice, kako Volšovi tako i Kneževićevi su imali dosta novca. Obe Ane, po svedočenju porodice i prijatelja, bile su uspešne poslovne žene. Tokom istrage koja se vodi protiv Brajana Volša, osumnjičenog da je ubio, a zatim isekao telo svoje supruge i bacio ga na deponiju, utvrđeno je da se pre zločina interesovao kako bi na najlakši način mogao da nasledi njeno poprilično bogatstvo koje se procenjivalo na nekoliko miliona dolara.

Na drugoj strani, Ana i David Knežević su tek počeli da pregovaraju o podeli imovine, a ti razgovori, prema svedočenju njene porodice, “nisu bili nimalo laki i ugodni”. Navodno, suprug se nije slagao sa predlozima koji su bili na stolu i po kojima bi, kako su preneli američki mediji, “Ana bila dugoročno obezbeđena”.

Ana i David
Ana i Davidfoto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Međutim, istraga o nestanku Ane Knežević ni u jednom trenutku, za sada, nije sumnjičila supruga Davida koji se prema rečima njegovog advokata nalazi u Srbiji.

- David nije “nestao”, sada živi u Srbiji. Moj klijent nema prijatelje u Španiji, nema rođake u Španiji, niti tamo poseduje bilo kakve nekretnine. Takođe, on ne govori španski jezik - rekao je advokat.

Bonus video:

01:55

PRIJATELJI DOBILI GLASOVNE PORUKE OD KIDNAPOVANE ANE KNEŽEVIĆ? Sagovornici bez dileme: Oteta je u drugoj državi, to je problem!

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.