GLUMICA JE SATAROM UBILA MAJKU I BAKU: Sada je veštačenje pokazalo nove JEZIVE DETALJE zločina na Vračaru!
Foto: Stefan Jokić, Facebook

šokirala zločinom!

GLUMICA JE SATAROM UBILA MAJKU I BAKU: Sada je veštačenje pokazalo nove JEZIVE DETALJE zločina na Vračaru!

U superveštačenju se navodi i da je u vreme izvršenja dela Viktorovićeva bila u stanju toksikacije lekovima, ne u stepenu koji je remetio budnost svesti
Objavljeno: 15:29h

Suđenje glumici Teodori Viktorović, okrivljenoj da je u martu 2015. satarom ubila majku i baku u porodičnom stanu na Vračaru, danas je ušlo u završnicu pred Višim sudom u Katanićevoj.

Na današnjem ročištu predočen je nalaz Sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Mišljenje odbora jeste da su Teodorine sposobnosti shvatanja značaja krivičnog dela i mogućnosti upravljanja vlastitim postupcima bile bitno smanjene - posebno kada je reč o mogućnostima odmeravanja razloga za i protiv i anticipiranja posledica.

Mišljenje odbora jeste i da je okrivljenoj potrebno izreći meru obaveznog lečenja od alkoholizma. Nastavak suđenja i sledeće ročište zakazano je za 1. jun.

Podsetimo, Teodora je satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru. Ona je optužena za teško ubistvo i ako bude osuđena, preti joj kazna od 10 godina ili 30 do 40 godina zatvora, a tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem. Kako je navedeno u optužnici, Teodora je satarom ubila majku i baku posle svađe, a zločin je policiji prijavio njen suprug.

foto: Facebook printscreen

U superveštačenju se navodi i da je u vreme izvršenja dela Viktorovićeva bila u stanju toksikacije lekovima, ne u stepenu koji je remetio budnost svesti, ali u stepenu koji joj je remetio kontrolu krivitičkog mišljenja i ponašanja. Ona je, prema zaključku veštaka, bila u posebnom afektnom stanju intenzivne ljutnje i besa izazvanih neposrednim konfliktom pre ubistva - svađe sa ubijenim ženama. Veštaci su konstatovali da je u to vreme bila lečena od derpesivnog poremećaja i zavisnosti od alkohola.Sve to je, prema mišljenju veštaka, imalo uticaja na njeno psihičko stanje i ponašanje.

Podsetimo, u trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala čak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.Teodora Viktorović je diplomirala glumu, a unuka je poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.