CARINICI DO SADA OVAKO NEŠTO NISU VIDELI: Rekli da nemaju NIŠTA DA PRIJAVE, a iz DŽEPA samo ispadaju... FOTO
Automobil na graničnom prelazu, Foto: Carina info

KRIJUMČARENJE

CARINICI DO SADA OVAKO NEŠTO NISU VIDELI: Rekli da nemaju NIŠTA DA PRIJAVE, a iz DŽEPA samo ispadaju... FOTO

Na postavljeno pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i koliko novca nose sa sobom, obojica su izjavili da nemaju ništa da prijave

Objavljeno: 16:36h

Carinski službenici su 12. februara 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, u džepovima jakne koju je jedan putnik nosio na sebi otkrili 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata.

Pokušaj krijumčarenja je otkriven kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka – Turska, pristigli na izlaz prelaza Gradina u folksvagen tiguanu stranih registarskih oznaka.

Na postavljeno pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i koliko novca nose sa sobom, obojica su izjavili da nemaju ništa da prijave.

Novac
Novacfoto: Carina info

Međutim, tokom detaljne kontrole, u slučaju suvozača pokazalo se da izjava ne odgovara istini.

Naime, u unutrašnjem džepu jakne koju je on nosio na sebi, pronađeno je 40.000 evra, a u novčaniku smeštenom u spoljašnji džep - 10 pločica investicionog zlata SERIF 995.0 od po 1gr.

1 / 3 Foto: Carina info

Nakon toga je u torbici koja se nalazila u koferu sa ličnim stvarima pronađeno još 20.000 evra, pa je putnicima vraćen iznos od po 10.000 evra koje nisu bili u obavezi da prijave, dok je suma od 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata zadržano do okončanja postupka.

Bonus video:

05:22

EVO ŠTA JE SVE CARINA ZAPLENILA U PROTEKLOJ GODINI! Slobodan Tomić iz Uprave carina: Nalazili smo narkotike u PELENAMA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.