DAVIO STELU DOK JOJ NIJE SLOMIO VRAT, A ONDA URADIO NEŠTO JOŠ JEZIVIJE: 11 godina od jezivog zločina u Beogradu!
Stela Gundelj, Foto: Privatna arhiva Kurir, Printscreen

STRAŠNO

DAVIO STELU DOK JOJ NIJE SLOMIO VRAT, A ONDA URADIO NEŠTO JOŠ JEZIVIJE: 11 godina od jezivog zločina u Beogradu!

Stelini roditelji i dalje su neutešni, a povodom današnje godišnjice u jednim dnevnim novinama objavili su i potresnu čitulju

Objavljeno:

Mlada doktorka Stela Gundelj (26) iz Stare Pazove brutalno je ubijena pre tačno jedanest godina kada ju je bivši emotivni partner Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio u iznajmljenom stanu u naselju Medaković u Beogradu.

Telo lepe Stele nađeno je tog 13. februara 2013. godine oko 10.30 sati nakon što je policiju pozvao ubičin prijatelj kome se on prethodno javio uz reči da je ubio žrtvu. Šundić se ceo taj dan krio na različitim lokacijama, a sutradan je uhapšen na krovu Studentskog doma na Karaburmi, gde je pretio da će se ubiti. Nakon privođenja priznao je zločin, a potom ga je Viši sud u Beogradu osudio na 15 godina zatvora.

Stelini roditelji i dalje su neutešni, a povodom današnje godišnjice u jednim dnevnim novinama objavili su i potresnu čitulju.

- Jedanaest godina tuge, bola, neverice, da nema jedinstvene, u svemu najbolje, naše voljene mezimice Stele - piše u čitulji koju su potpisali njeni roditelji, sestra i baka.

Kako smo ranije izveštavali zločin se dogodio nakon kraće svađe bivših partnera.

- Stela i Aleksandar su se upoznali godinu dana pre zločina, i dok joj se udvarao sve je bilo normalno. Međutim, kada su počeli da se zabavljaju znao je da joj pravi ljubomorne scene i velika svađa među njima je izbila u decembru 2012. kada je Stela saopštila da želi da ide u Njujork. Tada joj je navodno, napravio haos i rekao "da bira - ili on ili Amerika", Stela ga je tada ostavila - poseća izvor i dodaje:

- Aleksandar je od tada svake noći zvao Stelu, plakao i molio da se pomire. Presretao je ispred zgrade i išao na mesta na koja i ona. Uhodio je. Kobne večeri je navodno pretio da će se ubiti, i verovatno se sažalila na njega i pustila ga u stan.

- Aleksandar je Stelu davio rukama, dok joj nije slomio vrat. Zatim ju je presvukao i obukao u odelo za izlazak. Sedeo je pored nje nekoliko sati i pio viski. Pokušao je i sebi da prereže vene, ali bezuspešno. Potom je odlučio da ode i pozvao prijatelja i rekao mu: "Stela i ja smo se posvađali! Stiskao sam je po vratu i sad se ne pomera. Mislim da sam je ubio, molim te dođi do njenog stana. Ja se živ neću predati!". Nakon ovog razgovora šokirani prijatelj je odmah pozvao policiju - podseća sagovornik i dodaje da je ubičin prijatelj odmah otišao do stana.

- Zatekao je Stelu kako modrog vrata leži u krevetu. Stvari u stanu bile su ispreturane, što je ukazivalo na žučnu raspravu, a na podu, nedaleko od tela, stajala je flaša viskija.

Potraga za Stelinim ubicom trajala je 24 sata, a policija ga je uočila u blizini Studentskog doma na Karaburmi, ali je on uspeo da im pobegne i uđe u zgradu. Ubrzo su ga locirali na krovu, gde je pretio da će skočiti. Plakao je i pretio, ali su ga pripadnici MUP savladali. Potom je priznao zločin i branio se "da je sumnjao da ga Stela vara". Takođe, tokom istrage je utvrđeno da je ubica poslao majci poruku "mama, volim te", kao i bratu, u trenutku kada je i pozvao prijatelja i saopštio mu da je ubio mladu doktorku.

Na dan sahrane kada je porodica ispraćala Stelu na večni počinak u Palati pravde Šundić je skočio sa drugog sprata, gde je povredio kičmu i nogu, ali su lekari uspeli da ga spasu.

- Da mogu da je vratim dao bih svoj život za nju - izjavio je Šundić na suđenju u Višem sudu u Beogradu, a potom je osuđen na 15 godina robije za krivično delo ubistvo.

Roditelji ubijene devojke nikada se nisu pomirili sa smrću svoje mezimice, a kazna na koju je Šundić osuđen, iako maksimalna moguća u to vreme za krivično delo ubistvo, nikada ih nije zadovoljila. Roditelji su smatrali da je krivično delo od samog početka pogrešno kvalifikovano, te da je Šundić trebalo da bude sumnjičen za teško ubistvo za koje je tada bila zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, a ne za "obično ubistvo".

Šundić se već 11 godina nalazi iza rešetaka, a do isteka pune kazne ostalo mu je još četiri godine, s tim što ima pravo da traži uslovni otpust i u tom slučaju bi i ranije mogao da izađe na slobodu.

Završila fakultete u roku sa skoro svim desetkama

Meštani Stare Pazove odakle je rodom ubijena žrtva, nakon zločina za Kurir su rekli da je Stela bila najbolji student medicine.

- Stela je bila najbolje dete ovde. Prošle godine u roku je završila Medicinski fakultet u Beogradu sa skoro svim desetkama. Ranije je radila u firmi "Džonson i Džonson", a poslednjih meseci bila je zaposlena u "Eurofarmu" - ispričale su tada Steline komšije.

Bonus video: UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

02:22

UBISTVO NUSRETA DESTANOVIĆA JE SPECIFIČNO PO JEDNOJ STVARI! Kriminolog: Scenario zločina je poznat, ali to jeste neobično

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.