SRPSKA SLUŽBA ZAPLENILA ORUŽJE NA JUGU DRŽAVE: Tvrde da je namenjeno Albancima u Makedoniji!
Foto: MUP Srbije

šta se ovde dešava

SRPSKA SLUŽBA ZAPLENILA ORUŽJE NA JUGU DRŽAVE: Tvrde da je namenjeno Albancima u Makedoniji!

U blizini Preševa i Bujanovca zaplenjeno je nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i ručnih bombi
Objavljeno: 08:30h

Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije. Pretpostavlja se da je ovo oružje trebalo ilegalno da se transportuje u Makedoniju, a pretpostavlja se da je bilo namenjeno stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskih partija, "čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM", piše "Blic", pozivajući se na izbore iz VBA.

Prošle nedelje je, piše Blic, zaplenjeno nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i bombi, koje su pripadnici VBA otkrili u blizini Preševa i Bujanovca. Oružje su pokušavali da prokrijumčare jedan strani državljanin i dva državljanina Srbije albanske nacionalnosti.

- Reč je o velikom tovaru oružja koje je bilo namenjeno za upotrebu ako dođe do rasplamsavanja sukoba u Makedoniji ili možda upravo da bi se izazvali incidenti - navodi izvor "Blica" i dodaje da je pešadijsko naoružanje trebalo da posluži čak i za eventualno preuzimanje vlasti.

Ova akcija VBA je usledila posle naređenja državnog vrha da svoje delovanje podigne na najviši nivo.

Akcija je obavljena u tajnosti, a prošle nedelje nije objavljeno ništa, jer je državni vrh procenio da se sa ovom informacijom ne ide odmah u javnost.

- Premijer Vučić je smatrao da bi spekulacije o zapleni tolike količine oružja mogle da posluže nekima da doliju ulje na vatru u ionako rovite političke prilike u Makedoniji - kaže izvor "Blica", i dodaje da je VBA primetila i pojačano kretanje pripadnika albanske nacionalne manjine sa podruccja Preševa i Bujanovca prema Makedoniji.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.