UŽAS U NOVOM SADU: Starac (81) vrbovao žene U SALONU ZA MASAŽU, nastavlja se suđenje
Nastavlja se suđenje starcu optuženom za eksploatisanje žena., Foto: Nenad Kostić

nastavlja se suđenje starcu

UŽAS U NOVOM SADU: Starac (81) vrbovao žene U SALONU ZA MASAŽU, nastavlja se suđenje

Suđenje je zatvoreno za javnost pa će tako ono što su oštećene rekle ostati nepoznato.

Objavljeno: 13:39h

Optuženom za trgovinu ljudima, D. P. (81) iz Novog Sada, juče je izvršen uvid u snimke sigurnosnih kamera, a na narednom ročištu, zakazanom za 10. april, planirano je izjašnjavanje o transkriptima.

U dosadašnjem postupku saslušane su oštećene i one su svoj iskaz dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda jer imaju status posebno osetljivog svedoka. Ispitane su putem video-konferencijske veze iz posebne prostorije suda Službe za pomoć i podršku svedocima i oštećenima.

Prema saznanjima "Dnevnika", preostalo je da se sasluša još jedan svedok, koji je nedostupan sudu, jer se nalazi u inostranstvu.

Podsetimo se, protiv osumnjičenog D. P. podignuta je optužnica 17. avgusta 2021. godine zbog krivičnog dela trgovina ljudima u odnosu na šest oštećenih lica. Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje pet godina.

Njega su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji s Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili 23. marta 2021. godine, a javnost je o svemu saznala dan kasnije, kada je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a takozvanim ovnom razvaljuju vrata na više lokacija u Novom Sadu, gde su se pružale usluge masaže. Kako je tada saopšteno, D. P. se stavlja na teret da je zloupotrebom teških prilika vrbovao i eksploatisao žene radi prostitucije, odnosno za pružanje seksualnih usluga klijentima u njegovim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

D. P. je pisao u više navrata "Dnevniku" i u pismima isticao da je sud taj koji treba da utvrdi da li su te žene bile u teškoj materijalnoj situaciji, a on to koristio, pa ih vrbovao i eksploatisao.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.