"BMW SAM KUPIO DAN PRE NESREĆE, OSTAO SAM BEZ DRUGA KOG POZNAJEM 20 GODINA": Saslušan vozač iz Velikog Gradišta
Foto: Društvene mreže

POTRESNO

"BMW SAM KUPIO DAN PRE NESREĆE, OSTAO SAM BEZ DRUGA KOG POZNAJEM 20 GODINA": Saslušan vozač iz Velikog Gradišta

Saobraćajna nesreća podsetimo, dogodila se 19. januara u 8.40 sati u mestu Ostrvo koje je udaljeno nekoliko kilometara od Velikog Gradišta

Objavljeno:

Mladić J. G. iz Velikog Gradišta koji je 19. januara upravljao BMW X7 koji je sleteo u hladan Dunav, gde je njegov prijatelj Duško Đorđević (32) nastradao usled utapanja saslušan je u nadležnom tužilaštvu.

Saobraćajna nesreća podsetimo, dogodila se 19. januara u 8.40 sati u mestu Ostrvo koje je udaljeno nekoliko kilometara od Velikog Gradišta i to kada je poginuli krenuo da pliva za Časni krst. Sumnja se da je do jezive nesreće navodno došlo kada je vozač BMW, inače prijatelj poginulog usled neprilagođene brzine ispravio oštru krivinu i iz desne kolovozne trake prešao u levu i završio u reci.

- J. G. je u saobraćajnoj nesreći tog dana prošao bez povreda, ali je dobio hipotermiju i nekoliko dana se nalazio u požarevačkoj bolnici. Nakon što je otpušten sa bolničkog lečenja njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Nakon toga J. G. je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu koje vodi istragu, gde se navodno branio se "da nije brzo vozio" - kaže Kurirov izvor.

Veliko Gradište, Duško Đorđević
foto: Društvene mreže

Mladić J. G. je nakon saslušanja u nadležnom tužilaštvu pušten, a za sada nije kvalifikovano krivično delo koje će mu se staviti na teret zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

- Vozač BMW X7 na saslušanju je rekao da je ta kola kupio samo dan ranije, tačnije 18. januara. Naveo je navodno, i da je tog jutra pio kafu sa Duškom i da su se vozali po gradu kako bi mu pokazao kola. Takođe, J. G. je u svom iskazu rekao i da se sve dogodilo nakon što je trebalo da se vrate u Veliko Gradišta kako bi nastradali Duško Đorđević plivao za Časni krst povodom praznika Bogojavljanje.

Kako dalje navodi naš izvor, J .G. je ispričao i kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njegov prijatelj.

- Nisam vozio brzo. Vraćali smo se ka Velikom Gradištu i tu sam nekako izgubio kontrolu nad vozilom, sišli smo sa kolovoza, prevrnuli se i sleteli s puta u Dunav - rekao je između ostalog J. G. na saslušanju u nadležnom tužilaštvu.

Takođe, vozač BMW X7 je naveo i "da mu je žao što je došlo do nesreće u kojoj je izgubio druga sa kojim se družio 20 godina." U nadležnom tužilaštvu saslušani su i roditelji nastradalog Duška Đorđevića koji su rekli da J. G. neće krivično goniti zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo njihov sin.

- Roditelji poginulog naveli su "da se J. G. kazni najblažom mogućnom kaznom" - rekao je izvor.

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu naložilo je da se uradi tehničko veštačenje vozila, kao i da se uzme nalaz iz požarevačke bolnice da li je J. G. bio pod dejstvom alkohola ili narkotika kada je tog jutra došlo do saobraćajne nesreće.

Bonus video: TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.