OSUĐEN I TREĆI MLADIĆ KOJI JE UČESTVOVAO U STEFANOVOM UBISTVU: Hteo da odbrani brata, pa PRETUČEN NASMRT
Stefan Filić, Foto: Facebook/Printscreen/Milica Milenković

STRAŠNO

OSUĐEN I TREĆI MLADIĆ KOJI JE UČESTVOVAO U STEFANOVOM UBISTVU: Hteo da odbrani brata, pa PRETUČEN NASMRT

Predragu Stoiljkoviću, podseća Javorka Marković, sudi se pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani

Objavljeno:

Pred osnovnim sudom u Velikoj Plani danas je doneta presuda i trećem okrivljenom za ubistvo Stefana Filića, Predragu Stojiljkoviću koji se tereti za delo nasilničko ponašanje. On je osuđen na 2 godine i 8 meseci zatvora, saznaje Kurir.

- Bezmalo četiri godine čekamo da krivci za Stefanovo ubistvo budu privedeni pravdi i kažnjeni u skladu sa zakonom. Prvooptuženom Nikoli Bojoviću i drugooptuženom Mitru Pandureviću je pred Višim sudom u Smederevu,u ponovljenom postupku,izrečena identična kazna zatvora od 18, odnosno 15 godina,za teško ubistvo u saizvršilaštvu, gde je na osnovu svih izvedenih dokaza,nedvosmisleno potvrđena krivica oba učesnika - kaže za Kurir tetka žrtve, Javorka Marković.

Prema njenim rečima, oni se sada samo nadaju najboljem dok ne stigne odluka Apelacionig suda kojom bi ova presuda mogla biti i potvrđena.

Stefan Filić
foto: Facebook

- Verujemo u nadležne institucije i nadamo se da će krivci biti kažnjeni u skladu sa zakonom i da će konačno ovaj, za nas jako težak proces, biti priveden kraju - kaže naša sagovornica.

Predragu Stoiljkoviću, podseća Javorka Marković, sudi se pred Osnovnim sudom u Velikoj Plani, gde je konačno 15. januara završen dokazni postupak.

- Danas mu je izrečena kazna je u skladu sa zakonom, čega je porodica svesna, ali ne možemo biti zadovoljni. Iako je u pitanju prvostepena presuda,verujemo da će na osnovu svih izvedenih dokaza tokom postupka i pored najavljenih žalbi Viša instanca samo potvrditi ovu odluku - kaže ona i dodaje:

- Nijedna izrečena kazna ne može da vrati porodici Filić ono što je najdragocenije i sveto, sina. I to nasilno oduzetog. Nijedna kazna ne može da vrati nedužno ugašenu mladost, pupoljak koji je tek počeo da cveta. Ne,nijedna kazna ne može da nas nauči da se naviknemo bez njega,nikad i neće. Ipak, sve ima nekakvog smisla da kako tako nastavimo život i posvetimo se ovoj deci,a Stefan da nađe svoj mir koji zaslužuje.

Podsetimo, Stefan Filić, maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, napadnut je ispred kluba "Brodolom" u Velikoj Plani u februaru 2020. godine. Trojica napadača nasrnuli su najpre na Filićevog mlađeg brata i druga, a zatim se umešao Stefan želeći da ih rastavi.

Stefan preminuo je od posledica povreda koji su mu nasilnici naneli.

Bonus video: Tuča nasred ulice u Žarkovu

00:12

Tuča nasred ulice u Žarkovu

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.