MISTERIJA HRVATA KOJI JE UHAPŠEN POSLE UBISTVA "ŠKALJARCA": Malić je zapravo Brazilac sa OVIM dokumentima
Ubistvo Darka Geislera, Foto: Printscreen/Youtube/SBT News

HAPŠENJE

MISTERIJA HRVATA KOJI JE UHAPŠEN POSLE UBISTVA "ŠKALJARCA": Malić je zapravo Brazilac sa OVIM dokumentima

Kako se navodi, Kosta Neri je spavao kad mu je policija upala u stan

Objavljeno:

Darko Geisler (43), Srbin iz Pančeva koji je život u Brazilu živeo pod imenom Dejan Kovač, ubijen je 5. januara pred suprugom i četvorogodišnjim sinom u Sao Paolu, a brazlski mediji sa njegovom likvidacijom dovode u vezu hapšenje Hrvata Darka Malića dan kasnije, za koga se ispostavilo da je Brazilac sa lažnim dokumentim. Pravo ime Malića zapravo je Fabijan Kosta Neri.

Kosta Neri je 6. januara uhapšen u Santosu zbog trgovine drogom, ali podaci sa telefona lažnog Hrvata mogli bi da otkriju da li je Kosta Neri ipak povezan sa likvidacijom Srbina 5. januara, takođe u Santosu.

Darko Geisler
foto: Printscreen/Youtube/SBT News, Društvene mreže

- U lažnoj dokumentaciji Darka Malića se navodi i da je ona izdata 6. februara 2019. godine, s tim da je 19. jun 2017. godine datum ulaska u Hrvatsku - navode brazilski mediji.

Kako se navodi, Kosta Neri je spavao kad mu je policija upala u stan, a pored lažnog identiteta, oduzeta je 71 vizit karta na ime Darko Malić, tablet, dva mobilna telefona, vagica za precizno merenje i 190 grama hašiša.

Darko Geisler
foto: Printscreen/Youtube/SBT News

- On je odbio da da lozinku za otključavanje svog pametnog telefona, ali je sud odobrio razbijanje poverljivosti elektronske opreme koja je na veštačenju. U zavisnosti od otkrivenih podataka, istraga bi mogla da krene u novim pravcima - navodi se.

Podsetimo, Geislera je napadač sačekao u blizini kuće i pucao mu u leđa u trenutku kada je otvarao kapiju da sa suprugom i sinom uđe u zgradu u kojoj je, prema tvrdnjama komšija, živeo poslednje četiri godine.

Inače, za njim je Crna Gora raspisala poternicu 2014. zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Andrije Mrdaka, ispred kapije zatvora Spuž u Podgorici. I Mrdak je, kao i Geisler ubijen pred suprugom.

Bonus video: Ubistvo u Brazilu

00:09

Ubistvo u Brazilu

(Espreso/Kurir/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.