NOVO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO PEVAČICE ZAKAZANO U MARTU! Na ročišta će dolaziti sa slobode
Zoran Marjanović, Foto: Nenad Kostić

javljeno je

NOVO SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU ZA UBISTVO PEVAČICE ZAKAZANO U MARTU! Na ročišta će dolaziti sa slobode

Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge

Objavljeno: 13:56h

Pripremno ročište pred početak ponovnog suđenja Zoranu Marjanoviću kojem se ponovo sudi za ubistvo supruge Jelene Marjanović u naselju Crvenka kod Borče, Viši sud u Beogradu je zakazao za 14. februar 2024. godine dok je za 19. mart zakazan početak suđenja, piše "Blic".

Podsetimo, Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge. Nakon toga, suđenje bi trebalo da počne ispočetka.

Zoran Marjanović
foto: PETAR ALEKSIĆ

Zoran Marjanović će na pripremna ročišta dolaziti sa slobode pošto je 3. oktobra 2023. godine pušten iz Centralnog zatvora u kojem je bio u pritvoru.

Šta sve mora sud da utvrdi u slučaju Marjanovića?

Apelacioni sud je saopštio da se presuda Višeg suda u Beogradu Zoranu Marjanoviću ukida i kao razlog za to naveo da je presuda prekršila Krivični zakonik.

Takođe, navedeno je da set dokaza, koje je između ostalog Viši sud u Beogradu cenio kao ključne za dokazivanje Marjanovićeve krivice zapravo nije dokazao opravdanu sumnju, te i da je potrebno razjasniti činjenice, ali i izvesti nove dokaze.

Trag krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" koji je Marjanović kobnog dana vozio, navodno ne dokazuje ništa - odnosno nije utvrđeno na koji način je navedeni trag Jelenine krvi dospeo na to mesto i kako se dovodi u vezu sa ostalim dokazima?!

jelena marjanovic
foto: PRIVATNA ARHIVA

Apelacioni sud je utvrdio i da veštaci koji su davali izjave na sudu nisu bili kompetentni da iznose svoje mišljenje o pitanjima koja su im postavljanja. Sudski veštak biolog - nije bio kompetentan da priča o tragovima krvi na odeći, a utvrđeno je i da je prvostepeni sud doveo u pitanje iskaz veštaka medicinske struke kada je u pitanju trag krvi na granama pored kanala gde je pevačicino telo pronađeno. Veštak je tvrdio da je krv naneo ubica, dok je sud "zamenio njegovo mišljenje, sa svojim"?!

Iz tog razloga Apelacija smatra da je Viši sud, ukoliko sumnja u pomenuti nalaz, trebalo da naloži novo veštačenje.

Takođe, kada je u pitanju mobilni telefon Zorana Marjanovića, a koji je kako je navedeno u optužnici, a potom i u prvostepenoj presudi, on isključio po dolasku na nasip, Apelacija je smatrala da tu nedostaju brojni odgovori, odnosno nije utvrđeno na koji način je Marjanović taj svoj mobilni ugasio?!

Pevačica ubijena pre 8 godina

Podsetimo, saga oko slučaja Marjanović traje već godinama, od kako je Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči sa devet udaraca tupim predmetom u glavu.

Bonus video: NEOBIČNO JE DA SE OSUĐENIK NA 40 GODINA ZATVORA, ŠETA SLOBODAN Todorović: Samo je jedan RAZLOG da Marjanović bude OSLOBOĐEN

01:28

NEOBIČNO JE DA SE OSUĐENIK NA 40 GODINA ZATVORA, ŠETA SLOBODAN Todorović: Samo je jedan RAZLOG da Marjanović bude OSLOBOĐEN

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.