EVO KO SU SRBI ČLANOVI BANDE KOJA JE HARALA ITALIJOM: Pljačkali HOTELE i JUVELIRNICE, ovako su RASKRINKANI! (VIDEO)
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/LA PROVINCIA PAVESE

PLJAČKE PO ITALIJI

EVO KO SU SRBI ČLANOVI BANDE KOJA JE HARALA ITALIJOM: Pljačkali HOTELE i JUVELIRNICE, ovako su RASKRINKANI! (VIDEO)

Kako su naveli zaposleni, dvojica muškaraca su ušli i razgledali vitrine, a potom je jedan ušao u sobu za zaposlene i uzeo ogrlicu iz kutije

Objavljeno:

Miljan K. (52) iz Crne Gore i Momir R. (72) iz Srbije uhapšeni su u Italiji zbog sumnje da su iz više hotela i juvelirnica ukrali nakit i drugu robu vrednu više od 400.000 evra.

Oni su, kako se veruje, deo četvoročlane bande koja je najmanje dva meseca pelješila u italijanskim gradovima.

Istraga je počela 27. oktobra uveče, kada su iz jedne zlatare prijavili krađu 18-karatne zlatne ogrlice sa dijamantima, vredne 123.000 evra.

Milano
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/LA PROVINCIA PAVESE

Kako su naveli zaposleni, dvojica muškaraca su ušli i razgledali vitrine, a potom je jedan ušao u sobu za zaposlene i uzeo ogrlicu iz kutije.

Policija je pregledala snimke sigurnosnih kamera i prepoznali su svog "starog prijatelja", Crnogorca... Brzom intervencijom saznali su da odseda u jednom motelu, gde je rezervisao sobu do 31. oktobra. Isto veče krenuli su u akciju. Međutim, kada su ušli u sobu, od osumnjičenog nije bilo ni traga ni glasa. U sobi su samo zatekli nešto odeće i otvoren prozor, te je bilo jasno da je osumnjičeni na brzinu zbrisao.

Dva dana kasnije, banda je ponovo krenula u pljačku, ovog puta u hotel Four Seasons, odakle su iz vinskog podruma ukrali deset flaša skupocenog vina "Romanee Conti", a samo jedna flaša košta oko 20.000 evra.

Kamere su ponovo snimile osumnjičenog državljanina Crne Gore i još jednog muškarca, koji ima specifičan mladež ispod levog oka.

Milano
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/LA PROVINCIA PAVESE

Nova pljačka zabeležena je 5. novembra, kada su trojica muškaraca ušetala u lobi jednog hotela. Dvojica su naručila kafu u lobiju, koju su platili novčanicom od 20 evra. Pričali su francuski, ali sa čudnim naglaskom. Dok je konobar odlazio da uzme novac da im vrati kusur, jedan muškarac je odšetao do juvelirnice u prizemlju hotela, odakle je ukrao ogrlicu sa dijamantima vrednu 100.000 evra.

Iako se odmah oglasio alarm, lopov i njegovi saučesnici su iskoristili gužvu i pobegli. Kamere su jasno snimile njihova lica.

Na snimcima osim osumnjičenog Crnogorca, policija prepoznaje i Srbina. Prateći trag Crnogorca, koji je u međuvremenu ostavljene kofere iz motela naredio da se pošalju u drugi hotel, policija je ušla u trag sedamdesetdvogodišnjem Srbinu, otkrivši da je redovan gost u dva bara. Usput ulaze u trag i osumnjičenom muškarcu sa mladežom. Ispostavilo se da je Momir R. bio zaustavljen 15. novembra u "pežou" radi rutinske kontrole na auto-putu u Nemačkoj...

Međutim, nisu uspeli da ih uhvate.

Potom se 6. decembra dogodila još jedna krađa, u hotelu, gde je nestala boca šampanjca vredna 3.200 evra.

Svakodnevno su intenzivno tragali za njima, a Miljan K. je snimljen kako ulazi u Italiju 19. decembra, nakon čega se našao sa Momirom R. Sumnja se da su imali u planu nove pljačke, nakon kojih bi verovatno pokušali da pobegnu iz zemlje.

Nije poznato kako su i kad tačno uhapšeni.

Bonus video:

01:02

Pljačka kladionice u Novom Pazaru

(Espreso/Telegraf/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.