Bivši ministar Slobodan Milosavljević OPTUŽEN zbog malverzacija sa zemljom!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Uskoro na sudu

Bivši ministar Slobodan Milosavljević OPTUŽEN zbog malverzacija sa zemljom!

Slobodan Milosavljević sumnjiči se za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem, kao i da je jednom preduzeću pribavio korist
Objavljeno: 18:29h

Tužilaštvo za organizovani kriminal, podiglo je optužnicu protiv Slobodana Milosavljevića, bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i pribavio imovinsku korist od 1.039.909.001 dinar preduzeću „Maksim“, čiji je vlasnik funkcioner FK Vojvodina Zoran Šćepanović.

Bivši ministar, podsetimo, bio je uhapšen u velikoj policijskoj akciji „Rezač“ 26. decembra 2015, a iz pritvora je pušten 21. januara 2016, pošto su saslušani svi svedoci.

„Rezač“

- Tužilaštvo je, posle sprovedene istrage, na osnovu svih prikupljenih dokaza, podiglo optužnicu i prosledilo je Višem sudu, koji treba da je razmotri. Ukoliko bude potvrđena, uskoro bi moglo da počne suđenje bivšem ministru - objašnjava sagovornik upućen u istragu.

foto: Fonet

Podsetimo, istragom za malverzacije u vezi sa zemljištem obuhvaćeni su i Dušan Protić, nekadašnji pomoćnik Slobodana Milosavljevića, Zoran Radoman, član novosadskog Gradskog odbora Demokratske stranke, Jovan Keravica, Mirjana Spasić, Ilija Radosavljević i Musulin Gorki.

Tužilaštvo ih sumnjiči da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine nezakonito menjali poljoprivredno zemljište u svojini privrednog društva „Maksim“ sa državnim zemljištem u građevinskom rejonu grada Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Negirao optužbe

Tvrdi se da je Milosavljević zaključio ugovor o zameni 26 hektara državnog zemljišta u građevinskom rejonu Novog Sada, čija je tržišna vrednost 1.054.000.000 dinara, za 26 hektara Šćepanovićevog zemljišta, vrednosti 13.612.063 dinara.

Na saslušanju u tužilaštvu, kako je Kurir pisao, Milosavljević je negirao delo koje mu se stavlja na teret. Tvrdio je da nikada ništa protivzakonito nije radio.

Finansijska istraga NA RAČUNIMA BLOKIRANO 400.000 EVRA

Paralelno sa istragom zloupotreba za koje je optužen, tužilaštvo je pokrenulo finansijsku istragu protiv Slobodana Milosavljevića. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovim dinarskim i deviznim računima u nekoliko banaka pronađeno je 400.000 evra.

- Naložena je zabrana raspolaganja sa 1.039.909.001 dinarom, odnosno iznosom za koji se sumnjiči, ali kako na njegovim računima nije pronađeno toliko novca, on neće moći da podiže ono što je otkriveno na računima četiri banke - objašnjava sagovornik Kurira.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.