"U ĆEBADI SMO SNOSILI DOLE ONE KOJI NE HODAJU": Brat vlasnika staračkog doma koji je sinoć goreo izneo detalje
Foto: PrintScreen/ Instagram/ moj_beo_grad_

POTRESNO

"U ĆEBADI SMO SNOSILI DOLE ONE KOJI NE HODAJU": Brat vlasnika staračkog doma koji je sinoć goreo izneo detalje

Brat od strica vlasnika staračkog doma oglasio se i opisao šta se tačno desilo

Objavljeno:

Dve osobe izgubile su život u požaru koji je izbio u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu. Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih požara lokalizovali su požar za sedam minuta, koji je izbio u Ulici Partizanska broj 34, iz zgrade staračkog doma u Malom mokrom Lugu.

Brat od strica vlasnika staračkog doma oglasio se za Kurir i opisao šta se tačno desilo. "Ja sam goste imao sinoć, komšinica prva, žena došla na kafu... I zvoni mi telefon, strina zove iz doma... Bratovljeva majka... Zove me i kaže: Hitno dođi, gori dom, ja samo obučem jaknu, sjurim se dole, opšta pometnja", počinje svoju ispovest vidno potresen Dobrica Sibinović, brat od strica vlasnika doma za stare u Malom Mokrom Lugu koji je sinoć izgoreo u požaru u kojem je stradalo i dvoje korisnika - baka i deka.

"Zatekao sam sestre, jedan dečko iz doma tehničar aparatom već gasio gore na spratu ali ne možeš ti aparatom onoliku vatru da ugasiš... veliki je dim bio... Sve redom smo iznosili jednog po jendog dole u prizemlje, ko je mogao da hoda, njega smo vozili, ko nije mogao, u ćebadi smo ih snosili dole dok nisu došli vatrogasci a oni su stvarno brzo došli, u roku od 10 minuta već su se stvorili tu", kaže Dobrica i dodaje: "Sestre nisu stale... svakog kog god su mogle, nosile su barabar s nama a to su žene devojke... Posle došla i 192, momcima svaka čast, oni su nam momci redom pomagali da čupamo ljude odozgo..."

02:17

Dobrica S., rođak vlasnika doma u kom je buknuo požar i koji je učestvovao u spasavanju korisnika

Kaže, mnogo mu je krivo bake koja stradala... "Ja da sam mogao gore da uđem, da izvučem i te ljude gore, ja bih otišao ali od dima ne možeš da dišeš... Mnogo mi je žao bake, sve smo pokušali i reanimaciju... Ja bih bih voleo i taj čovek da mi se javi, da vidim kad je sahrana, voleo bih da odem, malo sam potresen, izvinite", kaže Dobrica.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić odmah sinoć je posetila dom, i potvrdila je da su dve osobe izgubile život, navela da je pet korisnika doma prevezeno na VMA od kojih su dve osobe intubirane. Dr Toplica Lepić, pukovnik sa VMA, kaže da je stanje petoro povređenih u požaru za stara lica u Malom Mokrom Lugu stabilno. Jedna pacijentkinja bila je intubirana.

Bonus video: Požar kod okretnice tramvaja

00:21

Požar kod okretnice tramvaja

(Espreso/Kurir/N.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.