NIŠTA IM NIJE SVETO: Odmah posle Uskrsa uleteli u 2 crkve u Vranju i odneli gomilu para!
Foto: Stefan Jokić

sramota

NIŠTA IM NIJE SVETO: Odmah posle Uskrsa uleteli u 2 crkve u Vranju i odneli gomilu para!

Podrum u gradskoj crkvi Svete Petke obijen je sinoć, i to je samo poslednji u nizu četiri prijavljena slučaja pljačke crkvenih objekata u Vranju u poslednjih mesec dana
Objavljeno:

Podrum u gradskoj crkvi Svete Petke obijen je sinoć, i to je samo poslednji u nizu četiri prijavljena slučaja pljačke crkvenih objekata u Vranju u poslednjih mesec dana, izjavio je portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić.

Jovčić je kazao da je policiji 27. aprila, dvadesetak minuta posle ponoći prijavljen pokušaj obijanja podruma crkve Svete Petke, a posle izvršenog uviđaja, Osnovno javno tužilaštvo u Vranju navelo je da u konkretnom slučaju postoje elementi krivičnog dela uništavanje i oštećenje stvari.

Međutim, prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da Vranjska eparhija prijavljuje slučaj krađe.

foto: Shuttestock

- U noći izmedju 18. i 19.aprila prijavljeno je da je nepoznati izvršilac iz crkve Svete Trojice otuđio određenu količinu novca iz dve kutije sa prilozima, policija je izvršila uvidjaj, te će nakon dostavljanja visine štete od strane crkve biti podneta krivična prijava - kazao je Jovčić. Dodao je da su tokom ponoćne službe povodom Uskrsa takodje obijene prostorije episkopskog dvora, te da je policiji prijavljeno da su 16. aprila tokom noći ukradena dva laptopa, foto aparat i mobilni telefon. Naveo je i da je policiji prijavljeno obijanje crkve Svete Petke u noći između 5. i 6. aprila, kada je ukraden manji iznos novca. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih slučajeva, a za sada su počinioci u svim slučajevima nepoznati.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.