OVO SU SVI DETALJI HAPŠENJE OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VATERPOLISTE: Filip je dobro poznavao svoje UBICE, evo i ODAKLE
Osumnjičeni, Foto: RINA, Privatna arhiva

istraga

OVO SU SVI DETALJI HAPŠENJE OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO VATERPOLISTE: Filip je dobro poznavao svoje UBICE, evo i ODAKLE

Subotičani P. M. (35) i I. Č. (25) uhapšeni su juče na teritoriji somborske opšine zbog sumnje da su pre mese i po dana u Subotici ubili vaterpolistu Filipa Zeljkovića (21)

Objavljeno:

Policija je juče u Somboru, posle mesec i po dana skrivanja, uhapsila P. M. (35) i I. Č. (25), zbog sumnje da su u Subotici usmrtili Filipa Zeljkovića (21)

Subotičani P. M. (35) i I. Č. (25) uhapšeni su juče na teritoriji somborske opšine zbog sumnje da su pre mese i po dana u Subotici ubili vaterpolistu Filipa Zeljkovića (21).

- Sumnja se da su oni, sredinom oktobra, u blizini jedne benzinske pumpe, hicima iz vatrenog oružja pucali na dvadesetjednogodišnjeg sugrađanina i usmrtili ga - navodi se u saopšenju MUP.

1 / 2 Foto: MUP SRBIJE

Intezivan rad

Oni se terete, da podsetimo, da su 15. oktobra ove godine na benzijskoj pumpi na palićkom putu u Subotici, nakon verbalne rasprave i tuče između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge, zapucali i usmrtili mladog vaterpolistu.

- Pripadnici MUP intenzivno su radili na prikupljanju podataka i privođenju počinilaca ubistva Filipa Zeljkovića, a pored brojnih svedoka postoje i snimci sa nadzornih kamera sa pumpe - navodi izvor Kurira.

Reči hvale O Filipu njegovi poznanici kažu da ga znaju kao talentovanog sportistu i druželjubivog momka.

- On je bio krupan momak, još je i bio i vaterpolista i to jako perspektivan. Možda neko zato i može da protumači da je on problem, ali naprotiv. On nikada nije taj koji će izazvati, može samo da odreaguje ako njega neko prvi napadne, a sad su napali njegovog brata - kaže Filipov poznanik za Kurir i dodaje:

- Razni su motivi u opticaju, nadamo se da će istraga pokazati šta se zaista desilo kobne večeri.

Kako saznaje Kurir, obojica uhapšenih mladića poznati su u svom gradu kao problematični, a jedan od njih je i proveo pet godina u maloletničkom zatvor zbog ubistva. I. Č. je, naime, 2017. godine osuđen zbog ubistva Zoltana Bukovca (55) sa još trojicom saučesnika.

- Bukovac je napadnut, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine u Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je bio prebačen na urgenti prijem Opšte bolnice u Subotici, isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se na kratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku za život - kaže sagovornik Kurira.

Ubistvo, Vaterpolista
foto: Društvene mreže

Prema rečima našeg izvora, I. Č. je jedno vreme trenirao vaterpolo sa Filipom, a ubijeni je dobro poznavao i drugog osumnjičenog, P. M.

- Filip je igrao dugo za lokalni vaterpolo klub, a I. Č. se takođe u jednom momentu priključio treninzima. Svi su se dobro poznavali sa Filipom, a naročito P. M. - otkriva izvor Kurira i objašnjava:

- P. M. je poreklom iz Crne Gore, a njegov stariji brat, koji trenutno služi zatvorsku kaznu, je držao kafić u okviru Sportsko-rekreativnog centra u čijem sklopu se nalazi i bazen na kom su momci trenirali vaterpolo. P. M. je tamo godinama radio kao konobar i tako je poznavao Filipa.

Motiv se utvrđuje

Prema rečima našeg izvora, P. M. je u gradu poznat kao probisvet. U akciji hapšenja učestvovale su policijske uprave u Subotici, Somboru i Žandarmerija, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

Ubistvo, Vaterpolista
foto: Društvene mreže

- Još se sa sigurnošću ne zna šta je motiv zločina. Gradom su kružile dve verzije. Prema jednoj ubijeni Filip je kobne večeri branio svog brata od napadača, a prema drugoj u pitanju su njegovi neraščišćeni računi sa osumnjičenima od ranije - podseća izvor.

Sigurnosne kamere na pumpi

Kamere su snimile napad i dvojicu osumnjičenih, a na snimku se vidi grupa mladića, odnosno Filip Zeljković i njegovi napadači, kako se fizički obračunavaju.

- Vidi se kako Filip braneći brata i sebe obara napadača na pod, ali u tom treuntku izlazi drugi mladić iz automobila, najverovatnije sa oružjem u rukama - kaže naš izvor.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Kurir.rs / D. Antonijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.