HRONOLOGIJA JEZIVIH SLAVA U SRBIJI: Oruže se potezalo zbog GLASNE MUZIKE, jedan nastradao jer je bio NEPOZVAN
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Filip Plavčić, Beta

jeziva statistika

HRONOLOGIJA JEZIVIH SLAVA U SRBIJI: Oruže se potezalo zbog GLASNE MUZIKE, jedan nastradao jer je bio NEPOZVAN

Protekle decenije desilo se nekoliko zločina tokom slava širom Srbije

Objavljeno: 21:22h

Milenko L. (68) iz Novog Slankamena pretučen je na smrt od strane G. J. (43), D. J. (26) i S. J. (18) samo zbog toga što se, prema nezvaničnim informacijama na slavi pojavio nepozvan. To nije jedini slučaj ubistva ili brutalnog prebijanja na slavama u Srbiji u proteklih desetak godina.

Milenko je, podsetimo, nepozvan došao na slavu, zbog čega je došlo do svađe. Trojica muškaraca su ga izbacila iz kuće i tu je došlo do tuče. On je u jednom trenutku pao i više nije mogao da ustane. Prevezen je u bolnicu, gde mu je konstatovana teška povreda kičme.

Nakon 20 dana, Milenko je preminuo u bolnici od posledica povreda, a tronica muškaraca uhapšena su zbog ubistva.

Zaklao ženu jer su mu smetali gosti

Još jedan jeziv slučaj ubistva na slavi dogodio se u novembru 2015. godine, kada je mesar Nebojša Pavlović iz sela Varvarin kod Kruševca na krsnoj slavi Sveti Đurđic nožem ubio suprugu Milicu pred pozvanim gostima, decom i unucima.

Njihova ćerka Olivera je nakon ubistva medijima ispričala koliko je prizor zaista bio stravičan.

- Kad se setim tog dana i dalje mi je teško. Sliku oca kako napada majku nožem, pa kreće na moju decu, nikada neću izbaciti iz glave. Majka je godinama trpela maltretiranje i batine - rekla je ćerka.

Nebojša je Milicu tukao od početka njihovog braka, ali ga ona nije prijavljivala policiji. Prvi put je prijavljen kada je nasrnuo na svoje unuke, decu njegove ćerke Olivere. Zbog toga dve godine nisu pričali. Njihov prvi susret dogodio se upravo na slavu, u danu kada je ubio suprugu.

- Kada je ušao u sobu imao je čudan pogled, ali sam se ponadala da je došao da se konačno izmirimo, jer nam je slava. Obišao je sto, pozdravio se sa mojim ujakom i krenuo za majkom. Zaklao ju je s leđa. Bio je kasapin, sve je to uradio u sekundi. Mama se samo okrenula i rekla: "Vodite ga odavde, ubode me", a zatim se naslonila na sudoperu i pala. U sledećem trenutku, tata je krenuo ka mojoj ćerki, ali ga je ujak sprečio da napravi još veći pokolj, bavicši se na njega - ispričala je tada Olivera.

Istraga je naknadno pokazala da je Nebojša u trenutku napada bio u alkoholisanom stanju - u krvi je imao više od dva promila alkohola.

Slava, Slavska trpeza, srpske slave
foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Filip Plavčić, Beta

Pavlovići dve godine nisu živeli zajendo jer je Milica Nebojšu napustila zbog porodičnog nasilja. On je ostao da živi u svojoj kući. Kada je trebalo da obeleže slavu, dogovor je bio da on svoje goste zove prvi dan, a ona svoje drugi.

Kada je došao dan slave i kada je Nebojša u kući video ženine goste, kako je rekao u svojoj odbrani, "pukao mu je film".

- Godinama sam planirao da ubijem Milicu, ali, eto, nisam. Sve do slave - rekao je Nebojša koji je, dok mu je vađena krv, kako bi bila poslata na analizu, pitao da li je Milica mrtva, a onda sam sebi odgovorio: "SIgurno jeste, ja sam to stručno uradio".

Miloš je Milici prišao dok je prala sudove, zario joj sečivo u vrat i zavrnuo ga tako snažno da je napravio rez dugačak 17 centimetara. Niko nije stigao ni da reaguje.

Nebojša Pavlović pronađen je mrtav u zatvoru u Kruševcu, gde je bio nako počinjenog zločina.

Ubio komšinicu zbog glasne muzike

Iste, 2015. godine, samo dve nedelje posle ubistva u Kruševcu, Vujadin Obradović je ucao u Lugarskoj ulici u Zemun Polju i tom prilikom ubio prvu komšinicu Sonju Bakić (50) i teško ranio njenog supruga Branislava.

Kako su tada ispričali očevici, Obradoviću je smetala glasna muzika u susednoj kući, gde su Bakići obeležavali krsnu slavu. On je telefonom pozvao domaćine i rekao im da izađu ispred kuće. Kada su izašli, u njih je ispalio više metaka.

Meci, Pištolj, Ubistvo, Pucnjava, Kriminal
foto: Profimedia

Sonja je ubijena na licu mesta, a Branislava je jedan od sinova privatnim vozilom odvezao u Urgentni centar. Branislav je bio u teškom stanju, imao je dve prostrelne rane u predelu grudi.

Njihovi sinovi i još nekoliko ljudi, koji su izleteli iz kuće zbog pucnjave koju su čuli, uspeli su da razoružaju Obradovića, koji je tom prilikom zadobio hematome na glavi, te je u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

Obradović je u tužilaštvu priznao zločin i rekao da nije nameravao da puca na komšije.

Rekao je da mu je smetala glasna muzika id a ih je zato pozvao da izađu ispred kuće. Ipak, tvrdio je da su ga komšije i njihovi gosti fizički napali i da je pucao jer je "samo hteo da ih uplaši da ga ne bi tukli".

On je 2018. godine osuđen za ubistvo i dobio je mksimalnu kaznu zatvora za to krivično delo, u trajanju od 20 godina. Ipak, ta presuda je krajem iste godine ukinuta od strane apelacionog suda i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Bonus video:

00:51

Policija izvlači smrskani Pežo nakon nesreće u Borči 2

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.