RASTE BROJ POVREĐENIH U SUDARU VOZOVA KOD ODŽAKA: Novi detalji nesreće, jedna osoba TEŽE POVREĐENA? (FOTO/VIDEO)
Hitna pomoć, Foto: Damir Dervišagić

saopšteno iz hitne pomoći

RASTE BROJ POVREĐENIH U SUDARU VOZOVA KOD ODŽAKA: Novi detalji nesreće, jedna osoba TEŽE POVREĐENA? (FOTO/VIDEO)

O stanju svih učesnika u ovoj nezgodi znaće se više nakon dodatne dijagnostike i pregleda, zaključeno je u Hitnoj pomoći Odžaci

Objavljeno:

Nakon sudara putničkog i teretnog vozila između Ratkova i Lalića povređeno je oko 50 osoba, saopšteno je za "Blic" iz odžačke Hitne pomoći.

Jedan pacijent je teže povređen i on je prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, dva konduktera koja nisu životno ugrožena prevezena su u Urgentni centar Subotica, dok se u Opštu bolnicu u Somboru javilo između 45 i 50 povređenih osoba.

Kod većine putnika utvrđene su kontuzione povrede, nagnječenja gornjih i donjih ekstremiteta kao i grudnog koša. Tačan podatak o broju osoba koje su se samostalno uputile ka medicinskim ustanovama još nije utvrđen.

O stanju svih učesnika u ovoj nezgodi znaće se više nakon dodatne dijagnostike i pregleda, zaključeno je u Hitnoj pomoći Odžaci.

Podsetimo, infrastrukture železnice Srbije ranije večeras saopštile su da su četiri osobe povređene, kao i mašinovođa jednog od vozova.

- Večeras, u petak, 17. novembra 2023. godine, u 18.47 sati, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, došlo je do naleta putničkog voza u zadnji deo teretnog voza. U ovom sudaru vozova nema poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame - naveli su oni.

Ljudski faktor

I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

- Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor. Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova. Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć - navodi se u saopštenju.

Ekipe Hitne pomoći prevoze povređene

Nekoliko ekipa Hitne pomoći je izašlo na lice mesta.

Svi povređeni se zbrinjavaju. Kako saznajemo ekipe Hitne pomoći vrše trijažu trenutno.

Bonus video:

00:16

VOZ PROLAZI, RAMPA PODIGNUTA! Ovako izgleda pružni prelaz u Vrčinu

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.