DA LI ĆE HARADINAJA IZRUČITI SRBIJI ILI NE? Ovo je datum za KONAČNU odluku! (FOTO)
Foto: Profimedia

francuzi na potezu

DA LI ĆE HARADINAJA IZRUČITI SRBIJI ILI NE? Ovo je datum za KONAČNU odluku! (FOTO)

Haradinaja sprsko tužilaštvo tereti za brojne ratne zločine na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih, a krajem januara je uhapšen po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisla Srbija
Objavljeno:

Francuski sud će, nakon dva odlaganja, na javnoj sednici zakazanoj u 9:00 časova u četvrtak saopštiti svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji, propisanih Evropskom konvencijom o ekstradiciji.

SUZE U SKUPŠTINI! Maja se rasplakala nakon govora poslanika DS! "SVAŠTA SAM DOŽIVELA, ALI OVO NE..." (VIDEO)

U slučaju pozitivnog mišljenja Istražnog veća suda, odnosno saglasnosti sa zahtevom Srbije, Haradinaj bi imao pravo da uloži žalbu na tu odluku Vrhovonom kasacionom sudu Fransuske, dok konačnu odluku o izručenju donosi francuska vlada, rekla je za Tanjug portparol suda u Kolmaru Sandra Di Rosa.

RADIKALI TRAŽE: Hitna sednica zbog pretnji na Kosovu, VUČIĆ DA PRISUSTVUJE!

Ukoliko Apelacioni sud u Kolmaru da negativno mišljenje o zahtevu Srbije, izručenje Haradinaja neće biti moguće, dodala je Di Rosa.

U tom slučaju Haradinaj će biti slobodan da napusti Francusku, a Srbija ne bi imala pravo da se žali na odluku.

Haradinaj, nekadašnji vođa OVK a danas na čelu Alijanse za buduchnost Kosova, uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija.

foto: AP

DEMONSTRANTIMA GOJKOVIĆ NE DA U SKUPŠTINU! Odbijen zahtev poslanika da im mladi budu gosti na sednici!

Ministarstvo pravde Srbije je potom uputilo Francuskoj zahtev za njegovo izručenje uz svu prateću dokumentaciju o istrazi koja je protiv njega u toku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.