EVO KAKVA KAZNA PRETI ČOVEKU KOJI JE UPAO U DŽAMIJU: Pijan vikao da je Mosad i stavio skalpel muškarcu na vrat
Foto: Filip Plavčić

STRAŠNO

EVO KAKVA KAZNA PRETI ČOVEKU KOJI JE UPAO U DŽAMIJU: Pijan vikao da je Mosad i stavio skalpel muškarcu na vrat

Osumnjičeni međutim nije iznosio odbranu, niti je želeo da iznese svoje lične podatke.

Objavljeno:

Mišelu K. (48) osumnjičenom da je 13. novembra ugrozio sigurnost vernika i izlagao poruzi verske simbole u dvorištu ”Bajrakli džamije”, dok su oni obavljali verski obred, a koji je i, prema našim saznanjima, skalpelom pokušao da povredi N.L. (40), preti kazna od 1 do 8 godina zatvora.

On je saslušan danas u Višem javnom tužilaštvu.

Osumnjičeni međutim nije iznosio odbranu, niti je želeo da iznese svoje lične podatke.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Mišelu R. se na teret stavlja krivično delo Izazivanje nacionalne rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Sumnja se da je on 13. novembra oko 18:20 časova u Gospodar Jevremovoj ulici u dvorištu “Bajrakli džamije” u momentu kada su vernici obavljali verski obred “Jacija Namaz – poslednje peto klanjanje”, njima uputio poruke preteće sadržine – da je ta džamija lažna, da muslimani treba da nestanu, psovao im je majku muslimansku.

Pored ostalog je naveo: “ ja sam Mosad, majka mi je jevrejka i treba vas ubiti”.

Nakon toga je zaposlenom u Vakufskoj direkciji islamske zajednice pretio skalpelom, koji je izvadio iz džepa pantalona.

Pored ostalih dokaznih radnji i ispitivanja svedoka, tužilaštvo će naložiti da se obavo psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

Stavio muškarcu skalpel na vrat

Kako je "Telegarf.rs" saznao, Mišel K. je u nedelju pijan ušao u dvorište Bajrakli džamije i pretio vernicima da "će ih ubiti, da je on Mosad, psovao im majku".

- Skalpel od 10 centimetara mi je stavio pod grlo. Sve vreme nam je psovao majku, govorio da je Masad i da će nas povredi. Uspeo sam da se izborim da me ne poseče- opisao je svedok drame.

Prema našim informacijama, M.K. je imao oko dva promila alkohola u krvi.

Bonus video: DUGO SE MISLILO DA JE MISTERIOZNI KRUG U SREDINI RAMSKE TVRĐAVE DŽAMIJA Šok usledio kada su arheolozi otkrili ŠTA JE TO ZAPRAVO!

01:28

DUGO SE MISLILO DA JE MISTERIOZNI KRUG U SREDINI RAMSKE TVRĐAVE DŽAMIJA Šok usledio kada su arheolozi otkrili ŠTA JE TO ZAPRAVO!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.