"OVA TEMA JE BOLNA...": Drugo suđenje po tužbi protiv dečaka ubice i njegovih roditelja, predloženi dokazi
Ribnikar, Foto: Stefan Stojanović

POTRESNO

"OVA TEMA JE BOLNA...": Drugo suđenje po tužbi protiv dečaka ubice i njegovih roditelja, predloženi dokazi

Pripremno ročište po drugoj tužbi, već je održano pred Višim sudom u Beogradu

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište po tužbi porodice jedne ubijene devojčice u jezivom masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. maja ove godine u kojoj njeni najbliži zahtevaju naknadu nematerijalne štete zbog duševnog bola, patnje i straha koji su doživeli zbog gubitka člana porodice.

Kako se saznaje, zastupnica porodice ubijene devojčice ostala je pri navodima iz tužbe i predložila dokaze koji bi tokom parničnog postupka trebalo da budu izvedeni, a koji po stavu tužilaca ukazuju na propuste roditelja dečaka ubice koji su ga rđavo vaspitavali, škole u kojoj se zločin dogodio, kao i države Srbije, piše Kurir.

- Pripremno ročište je održano ali nije okončano, zbog velikog broja dokaza koje su predložile obe strane. Članovi porodice, koji su i francuski državljani, danas nisu prisustvovali, ova tema je bolna za sve nas, možete zamisliti samo kako je porodici. Oni će pristupiti u sud kada ih sudija bude pozvala da se izjasne o podnetoj tužbi - rekla je zastupnica porodice ubijene devojčica i objasnila da je porodica nastradale prva podenela privremenu meru zabrane raspolaganja imovinom u odnosu na majku i da su zbog toga po zakonu imali kraći rok za podnošenje tužbe, kao i da je to razlog iz kog su tužbu podneli odvojeno od 27 članova porodica ostalih nastradalih u "Ribnikaru".

1 / 4 Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Podsetimo, pripremno ročište po drugoj tužbi, već je održano pred Višim sudom u Beogradu.

Zastupnica dečaka ubice i njegovih roditelja rekla je da je njihov predlog da se po okončanju pripremnog ročišta saslušaju sve stranke, ali i da se izvrše veštačenja, pre svega učenika koji je ubio vršnjake i radnika obezbeđenja, kako bi stručnjaci procenili da li je bio sposoban za rasuđivanje ili ne.

- Tužilačka strana je dostavila puno dokaza, s kojim treba da se upozna i druga strana, kao i sam sud. Saglasni smo da se utvrdi sposobnost dečaka za rasuđivanje, da se utvrdi šta se desilo, a ujedno predlažemo i da se izveštače odnosi u celoj porodici i da se na taj način utvrdi kakva je bila porodična dinamika, s obzirom da se tuže zbog određenih zakonskih odredbi u kojima se navid kako postoje rđave navike u porodici - rekla je zastupnica dečaka ubice i njegove porodice.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Bonus video: Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

00:20

Pucnjava u školi na Vračaru „Vladislav Ribnikar“

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.