UHAPŠENO ŠESTORO FALSIFIKATORA: Usluge naplaćivali od 1.200 do 2.500 evra
Hapšenje / Ilustracija, Foto: Printscreen/MUP Srbije

SBPOK

UHAPŠENO ŠESTORO FALSIFIKATORA: Usluge naplaćivali od 1.200 do 2.500 evra

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo

Objavljeno: 12:28h

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK danas je na teritoriji Srbije lišeno slobode šest lica i to: S.P., N.Š., Ž.B., V.M., M.P. i D. N., zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od juna 2022. godine do danas izvršili krivična dela falsifikovanje isprave iz čl 355 i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ.

Naime, postoje osnovi sumnje, da je ova organizovana kriminalna grupa izrađivali falsifikovana dokumenta zainteresovanim licima za novčane iznose od 1.200 do 2.500 evra, u zavisnosti od kvaliteta izrade kao i da li se radi o pojedinačnom dokumentu ili tzv. kompletu (lična karta, pasoš, vozičaka dozvola). Isprave su izrađivane za srpsko tržište kao i za zemlje EU, a sve u cilju daljeg vršenja krivičnih dela.

Pretresanje prostorija na više lokacija je u toku.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Bonus video:

03:50

ISTORIČAR DEJAN RISTIĆ O ALBANSKOM FALSIFIKOVANJU ISTORIJE: Nekad su palili, a sad prisvajaju naše crkve, što je veoma opasno (KURIR TV)

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.