OMBUDSMAN JANKOVIĆ: Imamo premalo zatvora, potrebna su nam još tri!
Foto: Fonet

Samo napred

OMBUDSMAN JANKOVIĆ: Imamo premalo zatvora, potrebna su nam još tri!

On je izrazio zadovoljstvo što se trenutno grade novi zatvori u Pančevu i Kragujevcu i što se privode kraju pripremne radnje za izgradnju zatvora u Leskovcu
Objavljeno: 10:26h

- Srbiji su potrebna tri nova objekta za smeštaj zatvorenika u Smederevu, Subotici i Novom Pazaru pošto trenutni objekti ne ispunjavaju potrebne uslove, a pritom ih je i nemoguće prilagoditi, ocenio je vršilac funkcije zaštitnika građana Miloš Janković.

Komentarišući za vikend izdanje lista "Danas" primedbe Evropskog komiteta za prevenciju torture koje se odnose na prenaseljenost zatvora u Srbiji, Janković je kazao da je služba zaštitnika građana tokom poseta tim objektima utvrdila da državni organi čine napore da sprovedu preporuke i zaštitnika i Evropskog komiteta. Sin Raše Popova: Ispunio sam tati poslednju želju, a onda je umro!

- Zaštitnik građana od dolaska Evropskog komiteta za prevenciju torture posećuje zatvore u cilju ispitivanja da li se prema zatvorenicima postupa u skladu sa propisima, kazao je Janković.

On je izrazio zadovoljstvo što se trenutno grade novi zatvori u Pančevu i Kragujevcu i što se privode kraju pripremne radnje za izgradnju zatvora u Leskovcu. (Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.