TROŠIO 4,5 MILIONA U KAFANI: OVDE je direktor RESAVICE POTROŠIO SAV NOVAC!
Foto: Fonet

VESELJAK

TROŠIO 4,5 MILIONA U KAFANI: OVDE je direktor RESAVICE POTROŠIO SAV NOVAC!

Radnici rudnika „Resavica“ još prošle godine upozoravali su da je direktor Stevan Dželatović, koji je u sredu uhapšen zbog primanja mita od 30.000 evra, odgovoran za sumnjive tendere i bagatelnu rasprodaju imovine
Objavljeno: 23:04h

Ogorčeni radnici tvrde da je Stevan Dželatović, koji je uhapšen zbog mita od 30.000 evra, odgovoran za sumnjive tendere, rasprodaju imovine i trošenje para u restoranima.

Radnici rudnika „Resavica“ još prošle godine upozoravali su da je direktor Stevan Dželatović, koji je u sredu uhapšen zbog primanja mita od 30.000 evra, odgovoran za sumnjive tendere i bagatelnu rasprodaju imovine. Ipak, kao vrhunac bahatosti naveli su da je jednoj kafani u Beogradu platio račune od čak 4,5 miliona dinara.

foto: Kurir

Sve ovo oni su naveli u dopisu premijeru Aleksandru Vučiću u novembru 2016. godine, u kome su naveli primedbe na rad javnog preduzeća „Resavica“. Dopis je prosleđen Ministarstvu privrede u dalju nadležnost, a njegovi službenici Dželatoviću kako bi se izjasnio o primedbama, ali je u međuvremenu uhapšen, i to na delu. Ovo pismo dobili su na uvid i novinari Kurira.

PUNA TORBA NOVČANICA OD 500 I 200 EVRA: Ovako je uhapšen direktor RESAVICE! (VIDEO)

Praznik u Parizu Dželatović je priveden pre dva dana zbog sumnje da je tražio i primio 30.000 evra od V. M. da bi njegovom ocu isplatio 300.000 evra na ime sudske presude. U pismu radnika i ovaj slučaj bio je naveden kao sumnjiv.

- Radnici su ukazivali da je sporan i iznos naknade štete porodice V. M. zbog oštećenja na njenim objektima koju je odredio sud. Naime, oni tvrde da „Resavica“ nije uradila sve što je mogla da presudu obori, a da je kod te porodice išao na doček jedne Nove godine u Pariz - kaže naš sagovornik blizak zaposlenima. Ipak, vrhunac bahatosti direktora je, prema njihovim tvrdnjama, trošenje para u kafani.

- Platio je račune u jednoj beogradskoj kafani od čak 4,5 miliona dinara, ali je i svom pomoćniku za korporativnu bezbednost, koji je sklon alkoholu, takođe platio kafanske račune, i to u iznosu od 350.000 dinara, a omogućio mu je i ekstremnu reprezentaciju - tvrdi se u ovom dopisu. Sve je sumnjivo Radnici su se takođe žalili da je „Resavica“ oštećena prodajom imovine koju privatni izvršitelji plene po tužbama radnika.

- Oni su naveli da se ugalj, otpadno gvožđe i bakar prodaju i za samo 30 odsto onoga što vrede, a prodata imovina, ugalj pre svega, završava u rukama preprodavaca s kojima sarađuje rudnik - priča izvor Kurira. Sumnjiva je, kako navode radnici, i nabavka automobila, bagera i autobusa preko privatnih firmi.

foto: Kurir

U pismu se navodi da je sumnjiv i tender za izradu jamskih prostorija, vredan više od 65 miliona dinara, jer su uslovi prilagođeni određenim firmama. Radnici smatraju da bi trebalo proveriti i tender za prevoz uglja iz rudnika do Aleksinca. Oni tvrde da se za skoro isto rastojanje prevoz plaća i do 50 odsto više, a uslugu obavlja ćerka-firma, koja je za to angažovala privatnu firmu.

Rudnik za mito - Dvojica bivših već iza rešetaka Dželatović je postao v. d. direktora u januaru 2015, posle hapšenja Vladana Miloševića, koji je godinu dana kasnije nepravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog primanja mita od 4,1 milion dinara. Na dve godine iza rešetaka osuđen je i Vojkan Janković, bivši komercijalni direktor „Resavice“, jer je primio mito od 1,2 miliona dinara.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.