ODREĐEN PRITVOR PREDSEDNICI VIŠEG SUDA U NIŠU!
Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu Dragana Živadinović, Foto: Kurir

SAOPŠTENO

ODREĐEN PRITVOR PREDSEDNICI VIŠEG SUDA U NIŠU!

Okrivljenoj D.Ž. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika

Objavljeno: 16:11h

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 20.10.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj D.Ž. odredio pritvor, koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenoj D.Ž. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenoj D.Ž. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja iz člana 359 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Bonus video:

00:58

Hapšenje organizovane kriminalne grupe

(Espreso/ Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.