VIŠI SUD UTVRDIO DA JE OPTUŽNICA PROTIV RODITELJA DEČAKA IZ RIBNIKARA FORMALNO ISPRAVNA: Evo ko je sve OPTUŽEN!
Viši sud, Foto: Aleksandar Stojanović

OPTUŽNICA

VIŠI SUD UTVRDIO DA JE OPTUŽNICA PROTIV RODITELJA DEČAKA IZ RIBNIKARA FORMALNO ISPRAVNA: Evo ko je sve OPTUŽEN!

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

Objavljeno:

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu nakon formalnog ispitivanja optužnice koja je podignuta protiv oca dečaka ubice koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i majke utvrdilo je da je optužnica propisno sastavljena.

Nakon formalnog ispitivanja optužnica je poslata okrivljenima i njihovim braniocima, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Okrivljeni i branioci mogu u roku od osam dana od kad je prime da podnesu pisani odgovor sudu na optužnicu.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv oca dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke, vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Stefanović je istakao da je u optužnici koja je napisana na 267 strana predloženo da sud oca dečaka osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu predložena kazna zatvora od po tri godine.

Otac dečaka se optužnicom tereti za krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba i instruktor u tom klubu.

Bonus video:

04:51

IZNENAĐEN SAM DA JE OPTUŽENA MAJKA! Toma Fila: Specifično je što joj brane kontakt sa sinom, a razlog je verovatno OVAJ POSTUPAK

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.