OBORIO DEČAKA SA BICIKLA, TUKAO I OPLJAČKAO: Uznemirijući SNIMAK vršnjačkog NASILJA u Sremskoj Mitrovici! (VIDEO)
Vršnjačko nasilje / ilustracija, Foto: Profimedia

užas

OBORIO DEČAKA SA BICIKLA, TUKAO I OPLJAČKAO: Uznemirijući SNIMAK vršnjačkog NASILJA u Sremskoj Mitrovici! (VIDEO)

Uznemireni roditelji su zajedno sa drugim građanima preduzeli korake i prijavili slučajeve policiji, zahtevajući hitno rešavanje problema

Objavljeno:

Problem vršnjačkog nasilja u Sremskoj Mitrovici ponovno je došao u fokus javnosti nakon incidenta u kojem je maloletni dečak zadobio telesne povrede u naselju Dekanac od drugog dečaka, devetogodišnjaka. Majka ovog deteta potvrdila je da je povrede naneo drugi dečak, a priča ukazuje na potrebu za hitnom reakcijom nadležnih institucija i društva u celini.

Prema priči majke, dečak je zadobio povrede u predelu čela i slepoočnice, koje su lekari konstatovali u Domu zdravlja. Incident se dogodio pre nekoliko dana, a slučaj je i prijavljen policiji 3. oktobra. Međutim, ovo nije jedini slučaj nasilja u kojem je devetogodišnjak učestvovao, budući da je više dece napadnuto u sličnim situacijama.

Majka ovog deteta ističe da je devetogodišnji dečak, po njenoj proceni agresivan i sklon nasilju, te da je više dece postalo žrtve njegovih postupaka.

Prema svedočenjima roditelja, situacija se pogoršala u poslednjih nekoliko dana, sve je više napada na decu, a najčešče se napadi dešavaju ulicama Kuzminska i Filipa Višnjića. Prema navodima, dečak je presretao decu, tražio novac, otimao bicikle i telefone, a incidenti su se ponavljali. Druga majka tvrdi da je i tokom leta bilo incidenata sa istim detetom ali je sinoć prevršio meru, on je u centru grada srušio dete sa bicikla i od njega tražio novac.

00:23

Vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici

Prema njenim rečima, na ovakva i slična nasilja treba stati na put. „Ne možemo da okrećemo leđa, mora da radi neko, ja neću odustati…“

– Ovaj devetogodišnjak je jednog dečaka povredio pesnicama, da je on stigao i do Hitne pomoći, drugi dečak, kako se vidi na snimku je izudaran pesnicom.

"Na žalost ovo nije jedini sličaj vršnjačkog nasilja u zadnjih nekoliko dana koje je učinio ovaj mlađi maloletnik, devetogodišnjak. Imam saznanja, razgovaramo međusobno, da je više dece napadnuto i svi smo prijavili policiji. Već neko vreme naša deca idu u školu u pratnji roditelja", objašnjava majka deteta koje je napadnuto.

„Hoće li sada njega uhapsiti, neću da ga sretnem na ulici…“ pitao je majku jedan od dečaka.

Uznemireni roditelji su zajedno sa drugim građanima preduzeli korake i prijavili slučajeve policiji, zahtevajući hitno rešavanje problema.

Devetogodišnjak već nekoliko dana ne dolazi u školu u koju je prebačen. Njegovi roditelji su nedostupni, a živi sa svojim starim dedom i bakom. Ova situacija je dovela do niza problema u njegovom svakodnevnom životu i ponašanju, koji uključuju vršnjačko nasilje i neprilike u školi.

Njegovi roditelji nisu bili prisutni u njegovom životu, a deda, kako navode, nije u stanju da se adekvatno brine o njemu. Pored toga, problemi koji se odnose na njegovu socijalnu inteligenciju i ponašanje počeli su da postaju sve izraženiji. Od bakine bolesti, on ne dolazi u školu.

Podneta je krivična prijava proziv oca deteta

Kako saznaje Kurir, nakon ovih incidenata, dečak je odveden na razgovor sa psihijatrom kako bi se procenilo njegovo psihičko zdravlje. Takođe, radnici službe su počeli da obilaze porodicu dečaka svakodnevno kako bi pružili potrebnu podršku i nadzor.

Takođe je podneta tužba protiv njegovog oca sa ciljem da se on više ne smatra starateljem deteta. Ova pravna procedura je neophodna kako bi se dečak prebacio u odgovarajuću ustanovu gde će dobiti profesionalnu brigu i podršku.

Napomenimo da je dečak već prošao kroz dve različite hraniteljske porodice, ali se uvek vraćao bakinoj kući. Da bi se dete trajno smestilo u domsku ustanovu, neophodna je saglasnost Pokrajine, što predstavlja dodatnu administrativnu prepreku.

Socijalna služba i druge nadležne institucije su posvećene rešavanju ove situacije kako bi osim rešavanja problema koji je nastao, radili i na zaštiti interesa i dobrobit dečaka od devet godina.

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

(Espreso / Kurir.rs/D. Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.