ŽENAMA UBRIZGAVALA HIJALURON, PA ZAVRŠAVALE U BOLNICI: Osuđena "kozmetičarka" iz Beograda!
Foto: Aleksandar Stojanović

NADRILEKARSTVO

ŽENAMA UBRIZGAVALA HIJALURON, PA ZAVRŠAVALE U BOLNICI: Osuđena "kozmetičarka" iz Beograda!

Nemajući navedene dozvole i odobrenja nadležnih organa okrivljena se dalje reklamirala preko društvenih mreža za usluge konturisanje usana hijaluron penom kao i botoks tretmane lica čela i predela oko očiju

Objavljeno: 13:00h

Prvi osnovni suda u Beogradu osudio je A.P. zbog izvršenja krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

Navedenom presudom sud je okrivljenu oglasio krivom i izrekao uslovnu osudu kojom je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 6 meseci i istovremeno je određeno da se utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od 2 godine od dana pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo. Takođe, navedenom presudom okrivljena A.P. obavezana je da snosi troškove postupka.

Podsećanja radi, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu protiv okrivljene A. P. zbog sumnje da je ista u martu mesecu 2021. godine u kozmetičkom salonu čiji je vlasnik izvršila krivično delo nadrilekarsko i nadriapotekarstvo, na taj način što se bez odgovarajuće stručne spreme bavila pružanjem medicinskih usluga i to usluga ANTI-AGE medicine za koje medicinske usluge nije shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti posedovala rešenje nadležnog ministarstva – Ministarstva zdravlja Republike Srbije i tako neovlašćeno obavljala usluge ANTI-AGE u kozmetičkom salonu koji nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova koji se vodi u Agenciji za privredne registre shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Palata pravde
Palata pravdefoto: Aleksandar Stojanović

Nemajući navedene dozvole i odobrenja nadležnih organa okrivljena se dalje reklamirala preko društvenih mreža za usluge konturisanje usana hijaluron penom kao i botoks tretmane lica čela i predela oko očiju, da bi kada se oštećena A.A. javila na svoj zakazani termin i došla u navedeni kozmetički salon u martu mesecu 2021. godine, okrivljena A.P. počela da je bode iglom sa špricem u predelu usana ubrizgavajući joj hijaluron, nakon čega se oštećena pobunula jer je mislila da se navedeni tretman radi bez igle i to aparatom HIJALURON PEN a kada je tretman bio gotov, oštećena je odbila da plati navedenu uslugu jer je bila nezadovoljna intervencijom i načinom izvođenja intervencije, da bi se oštećenoj nakon određenog vremena, kao posledica navedene intervencije iznad gornje usne javila ispupčenja koja je naknadno morala da sanira u nadležnoj klinici.

Apel

Ovim putem tužilaštvo apeluje na sve građane koji žele da vrše bilo kakve estetske intervencije, da se dobro raspitaju i uvere da li su saloni ili klinike nadležni i da li imaju odluku i odobrenje nadležnih organa za vršenje ovakvih intervencija kako bi sprečili štetne posledice i sačuvali svoje zdravlje.

Takođe obaveštavamo javnost da su po podnetim optužnim aktima Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u toku suđenja i u drugim aktuelnim predmetima poznatim javnosti a u vezi izvršenja krivičnog dela Nadrilekarsko i nadriapotekarstvo, te da će javnost biti blagovremeno informisana o ishodu postupaka.

Bonus video:

03:12

NADRILEKARSTVO I NADRIAPOTEKARSTVO ISTO SU KRIVIČNO DELO Božilović Petrović: Sve je više alternativnih metoda na internetu

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.