RADNIK STRELJANE DAO LAŽAN ISKAZ O DEČAKU UBICI I NJEGOVOM OCU : Istraga utvrdila pravu ISTINU - pucao je u...
Foto: Milovan Milovanovic

JEZIVO

RADNIK STRELJANE DAO LAŽAN ISKAZ O DEČAKU UBICI I NJEGOVOM OCU : Istraga utvrdila pravu ISTINU - pucao je u...

Optužnica je podignuta i protiv majke dečaka

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv oca dečaka (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te ustanove.

Optužnica je podignuta i protiv majke dečaka, a njen DNK nađen je na jednoj od čaura u kabinetu istorije, na mestu masakra.

- Optužnicom su obuhvaćeni i odgovorno lice Streljačkog kluba kao i instruktor u tom klubu u kojem je pomenuto dete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza, neposredno su optuženi i predsednik Streljačkog kluba R.I. i instruktor u tom klubu N. M.

Okrivljeni R. I. je, kako se sumnja, dao lažan iskaz pred tužilaštvom kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv oca dečaka ubice tako što je tvrdio da on nije video dečaka da puca, da ga je video samo jednom preko video-nadzora, kako dotrčava do svog oca koji puca, te da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje.

Takođe je tvrdio da nikada nije upoznao dečaka ubicu, niti je sa njim bio na vatrenoj liniji.

- Takav iskaz je suprotan dokazima koje je prikupilo Više javno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije. Okrivljeni N. M. je takođe u istrazi lažno tvrdio da mu nije poznato da li je otac dečaka ubice na svoju odgovornost dao sinu da puca iz vatrenog oružja, jer on to nije video, i da jeste – da bi sigurno sankcionisao takvo postupanje, te da mu nije poznato da otac dečaka sa nekim dolazi u streljanu da puca, čiji iskaz je suprotan prikupljenim dokazima - rekao je glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Stefanović je rekao da je optužnica napisana na 267 strana i da je sprovedena opsežna istraga. Ukazao je i na specifičnost slučaja, budući da je zločin počinilo trinaestogodišnje dete, zbog čega krivično ne može da odgovara.

Ocu dečaka na teret se stavlja da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Odgovorno lice i instruktor iz streljačkog kluba sumnjiče se za davanje lažnog iskaza.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Bonus video: POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.