Prvo su osuđeni na 3 godine, a sad je Apelacioni sud to poništio! Ukinuta presuda lekarima optuženim za smrt devojčice!
Foto: Kurir

sve može u srbiji

Prvo su osuđeni na 3 godine, a sad je Apelacioni sud to poništio! Ukinuta presuda lekarima optuženim za smrt devojčice!

Specijalista otorinolaringologije Darko Civkarovski i anesteziolog Slaviša Kanački osuđeni su na po tri godine zatvora zbog smrti petogodišnje Dijane Marinković iz sela Ćukovac
Objavljeno: 15:35h

Apelacioni sud poništio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju lekarima Darku Civkarovskom i Slaviši Kanačkom, kojom su osuđeni na po tri godine zatvora za nesavesno lečenje petogodišnje Dijane Marinković i naložio ponovno suđenje.

Ovu informaciju za Novosti je potvrdio advokat Dragan Stojanov, branilac Slaviše Kanačkog, koji navodi da je presuda vranjskog suda oborena na osnovu bitne povrede sudskog postupka.

I mi i optuženi Darko Civkarovski smo se žalili na presudu, jer je ona nejasna i nerazumljiva. Na sudskom procesu, po našem mišljenju, nije dokazana radnja izvršenja i presuda je preoštra – smatra Stojanov.

Specijalista otorinolaringologije Darko Civkarovski i anesteziolog Slaviša Kanački osuđeni su na po tri godine zatvora zbog smrti petogodišnje Dijane Marinković iz sela Ćukovac, koja je umrla u bolnici 8. januara 2011. godine.

Oni su kažnjeni i sa pet godina zabrane bavljenja lekarskim pozivom, ne računajući vreme provedeno u zatvoru.

Presuda je doneta nakon višegodišnjeg suđenja, brojnih svedočenja i tumačenja sudsko-medicinskih odbora iz Beograda i Niša.

Dijana Marinković (5) je u vranjski Dom zdravlja primljena zbog upale grla, koja je lečena injekcijama. Nakon pogoršanja zdravstvenog stanja, Dijana je iz Hitne pomoći prebačena na dečije odeljenje bolnice, gde je i preminula.

Na obdukciji je utvrđeno da je umrla zbog gušenja koje je bilo posledica jake upale grla. Vranjski sud je u presudi naveo da optuženi lekari nisu primenili sve neophodne predviđene radnje da devojčici spasu život.

(Esprso.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.