"TUKAO GA METALNOM ŠIPKOM I SPALIO JEZIK": Jezivo SVEDOČENJE o PSU koji je pronađen u ŠKOLSKOM DVORIŠTU u Sjenici!
Škola / ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

DECA SVE GLEDALA?!

"TUKAO GA METALNOM ŠIPKOM I SPALIO JEZIK": Jezivo SVEDOČENJE o PSU koji je pronađen u ŠKOLSKOM DVORIŠTU u Sjenici!

S obzirom na to da se dugo bavi zbrinjavanjem životinja, Svetlana nije mogla da ostavi izmučeno štene da ugine

Objavljeno:

Izmučen pas, spaljenog jezika i polomljenih šapa pronađen je prošlog četvrtka u dvorištu jedne osnovne škole u Sjenici. Kako potvrđuje Svetlana Tripković koja je odmah stigla na lice mesta, prizor je bio užasan, a svemu tome su prisustvovali i učenici, ali i nastavnici koji, prema njenim rečima, nisu reagovali na nasilje.

Kako je ispričala za Telegraf, tog kobnog dana jedan od građana Sjenice, čije dvorište se nalazi u neposrednoj blizini škole, tukao je psa metalnom šipkom, i to sve pred decom. Svetlana objašnjava da se inače bori za prava životinja i da je nasilje nad njima u ovom gradu sve gore, a ovoga puta njemu su svedočili i đaci.

- Taj lokalni siledžija, uzeo je metalnu šipku, i usred školskog dvorišta, udarao ovo jadno štene, polomio mu vilicu, prednju desnu nogu i spalio jezik. Sve pred očima nastavnika i dece koja su vrištala uznemirena i plakala, vikala da prestane jer su baš ta deca hranila ovo nesretno štene. Niko od nastavnika nije reagovao. Saznala sam za ovaj slučaj jer me je pozvala uplakana žena sa detetom koja ga je pronašla i naravno da sam otišla. Čekamo i reakciju javnog tužilaštva u Sjenici - rekla nam je Svetlana.

Psi / ilustracija
Psi / ilustracijafoto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE, Ilustracija

Na pitanje zbog čega bi se iko odlučio na ovakav čin, Svetlana kaže da je u pitanju sugrađanin čije dvorište se graniči sa školom, kao i da je kroz konverzaciju sa ostalim meštanima saznala da mu je pas navodno napao kokoške, te je to bio povod za nasilje.

- Navodno je pas ušao kod njega u dvorište, jurio mu kokoške... Ne znam ni sama, ali prizor je užasan. Ja sam se veoma potresla. Ne mogu da verujem da su jadna deca gledala kako čovek ubija psa i da niko nije reagovao niti pokušao da ga spreči - pojašnjava naša sagovornica.

S obzirom na to da se dugo bavi zbrinjavanjem životinja, Svetlana nije mogla da ostavi izmučeno štene da ugine. Odvela ga je kući, dala mu infuziju, a onda i pozvala veterinarsku kliniku iz Beograda, kako bi ga odveli na operaciju i pokušali da spasu. Kako tvrdi, slučaj je prijavila policiji u petak.

- On je odveden u Beograd u užasnom stanju. Ja sam do kasno u noć davala izjavu u policiji. Prvi pregled je zakazan za danas, samo se nadam da će se oporaviti i da će oni koji su počinili ovo delo dobiti odgovarajuću kaznu - kaže nam.

Ipak, sagovornica Telegrafa pojašnjava da ovo nije prvi slučaj nasilja nad životinjama u okolini Sjenice. Skoro je u dvorštu iste škole pronašla i mrtvo mače, kom su kosti bile slomljene, dok je na putu nalazila izmučene štence.

Do objavljivanja ovog teksta, odgovor iz pomenute škole o ovom slučaju nismo dobili.

Bonus video:

05:52

SVETLANA STANIŠIĆ O HEMIJSKIM PROMENAMA U MESU NAKON SMRTI ŽIVOTINJE

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.