HAPSILI IH DOK SU BILI U GAĆAMA: Pogledajte kako je srpska policija privela OPASNE TRGOVCE LJUDIMA! (VIDEO)
Foto: MUP

munjevita akcija

HAPSILI IH DOK SU BILI U GAĆAMA: Pogledajte kako je srpska policija privela OPASNE TRGOVCE LJUDIMA! (VIDEO)

Za tranzit ilegalnih migranata članovi ove grupe naplaćivali su oko 250 evra po migrantu, kao i novčanu naknadu za obezbeđivanje njihovog smeštaja u Beogradu
Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, danas su na području Beograda, u saradnji sa kolegama iz Beograda, Kragujevca, Kruševca i Kraljeva, uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za trgovinu ljudima.

Uhapšeni su D. I. (1969), M. Đ. (1980), B. K. (1993), I. M. (1984), S. R. (1989), N. B. (1979), R. J. (1958) i državljanin Avganistana M. S. K. (1994), dok se za dvojicom članova ove organizovane kriminalne grupe intenzivno traga.

Postoje osnovi sumnje da su organizatori i članove organizovane kriminalne grupe, u dužem periodu omogućili tranzit od blizine državne granice Srbije sa Bugarskom i smeštaj na području Beograda za preko 200 iregularnih migranata.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa iregularne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije iz pravca Bugarske, pronalazila posredstvom državljanina Avganistana M. S. K. koji boravi na području Beograda.

Pogledajte snimak hapšenja:

Nakon toga, grupa je organizovala njihov prihvat u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, tranzit preko teritorije Srbije i privremeni smeštaj u Beogradu, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije. Za tranzit ilegalnih migranata članovi ove grupe naplaćivali su oko 250 evra po migrantu, kao i novčanu naknadu za obezbeđivanje njihovog smeštaja u Beogradu.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.