SRBIN POKUŠAO DA UBIJE ROĐAKU NA USKRS! Ubistvo naručio njen otac!
Foto: Reuters

strašno

SRBIN POKUŠAO DA UBIJE ROĐAKU NA USKRS! Ubistvo naručio njen otac!

Neimenovani Srbin (43) pokušao je da zadavi svoju rođaku na uskršnjem slavlju u Beču, a sve po naredbi njenog oca
Objavljeno: 23:20h

Kako pišu brojni austrijski portali, pozivajući se na novinsku agenciju APA, ovaj muškarac napao je svoju rođaku, takođe srpskog porekla, staru 38 godina, ali je ona ipak uspela da ga savlada udarivši ga vazom u glavu!

foto: Reuter

Nakon toga pozvala je policiju i Hitnu pomoć. Srbin je nakon obaranja odveden u Urgentni centar sa teškim povredama glave u prisustvu policije, ali van životne opasnosti.

Drama se dogodila u ženinom stanu u bečkom okrugu Birgitenau. Prema informacijama sa kojima policija za sada raspolaže, muškarac je prošlog četvrtka stigao u Beč u posetu rođacima. Pretvarao se da je došao da sa najbližima proslavi najveći hrišćanski praznik Uskrs, posebnu pažnju poklanjajući rođaki koju je nameravao da ubije. Ona mu je, čak, dopustila da prespava kod nje. Na Uskrs se, međutim, situacija dramatičnoo promenila. Negde oko 17 sati, muškarac je otkrio svoje prave namere i napao ženu. U rvanju koje je usledilo, Srbin je umalo uspeo u svom zločinačkom naumu, ali je u poslednjem trenutku onemogućen u tome. Žena je, naime, dohvatila vazu sa stola kraj kog ju je davio, i njome tresnula napadača, koji se onsevestio.

foto: Reuter

Portparolka lokalnog tužilaštva Nina Busek rekla je novinskoj agenciji APA da se za sada razmatra da li će ingerenciju nad slučajem imati gradski ili Regionalni krivični sud. Ta odluka biće doneta do kraja nedelje.

- Već smo zahtevali pritvor za osumnjičenog - rekla je Busek agenciji.

Iz svedočenja osumnjičenog i žrtve došlo se do saznanja da je monstruozni zločin zapravo "naručio" žrtvin otac s kojim je ćerka bila u lošim odnosima.

Otac je navodno napravio ugovor sa rođakom i platio mu za ubistvo koje srećom nije bilo uspešno.

Ipak, konkretni motiv pokušaja ubistva je za sada nepoznat. Bečka kriminalistička policija i dalje radi na rasvetljavanju svih detalja bizarnog zločina.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.