NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU DEVOJČICE KOJA JE POVREĐENA KOD UŽICA: Sa teškim povredama transportovana za Beograd
Nesreća kod Užica, Foto: RINA

stravična nesreća

NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU DEVOJČICE KOJA JE POVREĐENA KOD UŽICA: Sa teškim povredama transportovana za Beograd

Ovo su najnovije informacije o stanju devojčice povređene kod Užica

Objavljeno:

Devojčica (11) iz saobraćajne nesreće kod Užica, u kojoj su stradali njena sestra (9) i baka i deka, prebačena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, a kako se saznaje njeno zdravstveno stanje je teško.

Njoj je urađena i operacija abdomena i u Urgentnom centru, a podsetimo, ona je operisana i u Užicu, ali je zbog teškog stanja prebačena u Beograd.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na državnom putu prvog B reda Užice - Zlatibor, da podsetimo, na licu mesta poginule su dve osobe, a dve maloletne devojčice su prevezene u Opštu bolnicu u Užicu od kojih je jedna, starosti 9 godina, nažalost, kasnije podlegla povredama.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: RINA

"Na prijemno urgentnu službu Opšte bolnice u Užicu su sanitetom stigla dva maloletna lica povređena u saobraćajnom udesu", rekao je juče Damjanović agencijama.

Dodao je da su oba lica bila bez stanja svesti sa teškim telesnim povredama kod kojih su odmah započete mere kardiopulmonalne reanimacije. "Ceo tim užičke bolnice, na čelu sa dežurnim lekarima na prijemnom, dežurnim anesteziolozima, pedijatrima, dečijim hirurgom su zbrinjavali pacijente", istakao je Damjanović.

Dodao je da kod mlađe pacijentkinje nije uspela reanimacija zbog čega je došlo do smrtnog ishoda, dok je kod starije pacijentkinje, prema rečima Damjanovića, uspela da se povrati srčana radnja.

Urgentni centar
Urgentni centarfoto: Tamara Trajković

"Sprovedene su mere dijagnostike i konstatovane teške telesne povrede kao što su povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha. Dečiji hirurg je postavio indikaciju za hitnim operativnim lečenjem tako da je ekipa odmah otišla u operacionu salu kako bi zbrinula povrede u grudnom košu i trubhu", rekao je Damjanović i dodao da je dreniran grudni koš, da je zaustavljeno krvarenje.

"Pacijentkinja je prevedena na postoperativnu intenzivnu negu ali je zbog teških povreda glave i vrata njen život i dalje u opasnosti", rekao je Damjanović.

Cela Srbija je zanemela zbog ovog strašnog udesa koji je odneo 3 života. Ljudi na društvenim mrežama pišu poruke podrške devojčici kojoj se lekari bore za život.

Bonus video:

00:06

Udes na Milošu Velikom

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.