ĆERKU POZNATE KNJIŽEVNICE UHAPSILI ZBOG PIŠTOLJA NA PROTESTU! Zbog ovog incidenta je čeka KAZNA!
Foto: Beta

izazvala haos

ĆERKU POZNATE KNJIŽEVNICE UHAPSILI ZBOG PIŠTOLJA NA PROTESTU! Zbog ovog incidenta je čeka KAZNA!

Njena ćerka, tinejdžerka P. V. (15), predata je policiji zbog plastičnog pištolja koji je nosila i zbog toga je privedena sudiji za prekršaje!
Objavljeno: 12:49h

Protest u Beogradu šokirao je poznatu beogradsku književnicu!

Njena ćerka, tinejdžerka P. V. (15), predata je policiji zbog plastičnog pištolja koji je nosila i zbog toga je privedena sudiji za prekršaje!

Kako „Alo!” saznaje, mlada buntovnica je privukla pažnju vojnog policajca nekontrolisanim ponašanjem, a čim joj je prišao, priznala mu je da ima repliku pištolja!

OPOZICIJA DA NAPUSTI PARLAMENT, SVI DA IZAĐU IZ UPRAVNIH ODBORA! Novi zahtevi studenata kruže internetom! (FOTO)

Incident se dogodio 6. aprila oko 17 sati, kod zgrade Generalštaba, u centru Beograda, uoči početka protesta u Beogradu.

- Vojni policajac je primetio da se troje mladih neuobičajeno ponaša.

Primetio je da nešto nije u redu i procenio da treba da interveniše. Pažnju mu je privukla tinejdžerka, koja je bila u društvu dvojice starijih drugova, jer je bila previše bučna. Nekoliko puta je zastajala i nešto im pokazivala, trudeći se da niko od mladih iz povorke koja je pristizala ne vidi šta ima kod sebe. Kada im je prišao, devojka je rekla „da ima plastični pištolj”! Vojni policajac je pozvao prvu patrolu policije i predao joj buntovnike - navodi naš izvor blizak istrazi.

MAMA, DOBRO SAM! Najoriginalnije poruke i slike koje su obeležile 7.dan protesta širom Srbije (FOTO)

foto: Fonet

Patrola je legitimisala D. S. (17), K. L. (16) i P. V. (15). Posle pretresa i oduzimanja igračke pištolja, tinjedžerka je privedena sudiji za prekršaje.

- Po nalogu sudije za prekršaje, protiv maloletne devojke je podneta prekršajna prijava iz člana 48, stav 1, tačka 4 Zakona o oružju i municiji zbog nošenja moderne kopije pištolja. Njeni roditelji su obavešteni o incidentu čim je predata policajcima. Poznata književnica je insistirala da pozove svog advokata, koji je prisustvovao saslušanju njene ćerke kod sudije za prekršaje. Posle davanja izjave, ona je sa majkom otišla kući - kaže naš sagovornik.

Prekršaj za koji se tereti tinejdžerka kažnjava se po Zakonu o oružju i municiji novčanom kaznom od 20.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora do 60 dana. Pošto je u ovom slučaju reč o maloletnoj devojci, ona može da bude kažnjena samo novčano.

- Zbog ćerkinog ispada, autorka bestselera će morati da iskešira od 20.000 do 150.000 dinara. Konačan iznos biće poznat tek kada sudija donese odluku. Ako se bukvalno tumači član 48, koji navodi da se za ovakav prekršaj kažnjavaju osobe koje na javnom mestu nose „onesposobljeno vatreno oružje, staro oružje i njegove moderne kopije, koje ne koriste metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem i hladno oružje“ ispada da svako od nas može da bude kažnjen zbog dečje igračke! Bukvalno, ako nosiš pištolj na vodu, možeš da budeš kažnjen! Postavlja se pitanje da li detetu na plaži može da bude pisana prekršajna prijava jer se na javnom mestu igra pištoljem na vodu?! - pita advokat, koji je insistirao da mu ne navodimo ime.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.