SLUČAJ PUCNJAVE U VRŠCU: Policija saznala NOVE informacije
Policija, Foto: RINA

horor

SLUČAJ PUCNJAVE U VRŠCU: Policija saznala NOVE informacije

Više javno tužilaštvo u Pančevu je predložilo Višem sudu u Pančevu proceduru protiv osumnjičenog

Objavljeno:

Protiv osumnjičenog D. Ž. (18) iz Vršca Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog sumnje da je iz pištolja policijskoj službenika upucao u glavu maloletnika (16).

Kako se takođe navodi, u trenutku tragedije u kući nisu bili ni pripadnik MUP-a, ni njegov sin koji se druži sa D. Ž. i sa povređenim.

Policija
Policijafoto: Damir Dervišagić

"Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.Ž. (18) iz Vršca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 21.08.2023. godine oko 20.30 časova u Vršcu u ul. Ive Milutinovića, u kući zajedničkog prijatelja osumnjičenog i maloletnog oštećenog (16) iz Vršca, ispaljivanjem projektila iz vatrenog oružja naneo maloletnom oštećenom tešku telesnu povredu opasnu po život u predelu glave. Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu zadržan u trajanju do 48 časova, Više javno tužilaštvo u Pančevu je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke. Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja", saopštili su.

MUP o pucnjavi u Vršcu

Policija
Policijafoto: Damir Dervišagić

Policija u Vršcu uhapsila je D. Ž. (18) iz Vršca, zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok će protiv četrdesetsedmogodišnjeg policijskog službenika biti podneta krivična prijava za krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

D. Ž. se sumnjiči da je u Vršcu, u kući policijskog službenika koji nije bio prisutan, iz njegovog neobezbeđenog službenog pištolja, ispalio hitac kojim je povredio šesnaestogodišnjeg mladića.

Povređeni šesnaestogodišnjak je zbrinut u Urgentnom centru u Beogradu.

Bonus video:

00:17

PUCNJAVA U PETROVCU NA MLAVI: Na parkingu upucan poznati advokat

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.