ZAŠTO JE PAO SUPERGALEB? Da li je ovo razlog pogibije dvojice pilota? (FOTO)
Foto: Ministarstvo odbrane

jel moguće?

ZAŠTO JE PAO SUPERGALEB? Da li je ovo razlog pogibije dvojice pilota? (FOTO)

Iznenadni prekid rada motora tokom leta na relativno maloj visini u fokusu je komisiji koja istražuju uzroke pada aviona "Supergaleb" G4 Vojske Srbije
Objavljeno: 11:27h

U toj nesreći poginula su dvojica pilota i pogibije pilota potpukovnik Nenada Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović.

Prvi zadatak istražnih organa biće ispitivanje uzroka gubitka pogonske sile rols rojsovog motora, ali i reakcije pilota, pišu “Novosti” pozivajući se na svoja saznanja.

Poleteli su, javili se, pa smo izgubili kontakt! DETALJI LETA KOJI JE BIO KOBAN PO PILOTE!

Rasvetljavanjem teške vazduhoplovne nesreće bave se specijalne komisije Generalštaba i Ratnog vazduhoplovstva, Inspektorat odbrane kao i Više javno tužilaštvo u Šapcu.

foto: Ministarstvo odbrane

Članovi ovih timova u subotu su izašli na mesto pada aviona i nastavili prikupljanje rasutih delova letelice, uzimanje izjava od meštana i fotografisanje njive na koju se srušio avion. Vojnim komisijama nije određen rok za sastavljanje izveštaja, već su dobile odrešene ruke u pogledu trajanja istrage.

MUK U SELU U KOM JE PAO VOJNI AVION: Prvi kadrovi sa mesta na kom su poginuli piloti (VIDEO)

List navodi i da će članovi vojnih komisija svoj rad bazirati na otrkivanju uzroka nagle promene pravca leta, ali i na potrazi za odgovorom zašto se posada nije katapultirala iz letelice koja se strmoglavo kretala ka tlu. Za ovaj deo istrage ključnu ulogu ima video snimak, koji su sa zemlje napravili očevici udesa. Prve procene govore da je supergaleb imao za sada nepozanti problem sa motorom i to u delikatnom trenutku zaokreta letelice. Pod lupom komisija biće i okolnosti na osnovu kojih su piloti doneli odluku da ne napuste letelicu uprkos obrušavanju. Nije isključena ni mogućnost da su Chulibrk i Pandurović do poslednjeg trenutka pokušavali da "izvade" avion, ali i da izbegnu naseljene delove sela, pišu Novosti.

OVO SU STRADALI PILOTI: U nesreći kod Šapca poginuli Dejan i Nenad!

foto: Ministarstvo odbrane

Inače, završen je uviđaj posle avio nesreće u Slatini kod Šapca. Kuću Milete Mladenovića, u čijoj je blizini pao avion, više ne obezbeđuje policija. Odneti su svi delovi aviona sa mesta nesreće, koji su bili rasuti po okolnim njivama, javlja RTS. Slobodanka Milutinović, zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilštvu u Šapcu, istakla je da će istraga utvrditi šta su uzroci nesreće. U dalju istragu biće uključena i vojna komisija. Početkom naredne nedelje biće održani komemorativni skupovi, a vreme sahrana biće naknadno objavljeno.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.