NE SMEM NI DA SE UBIJEM: Četiri godine od najvećeg masakra u Srbiji a ovako danas žive u selu zavijenom U CRNO! (FOTO)
Foto: Nemanja Pančić, Marina Lopičić, AP

tuga neviđena

NE SMEM NI DA SE UBIJEM: Četiri godine od najvećeg masakra u Srbiji a ovako danas žive u selu zavijenom U CRNO! (FOTO)

Ni četiri godine posle najvećeg masakra u Srbiji, kada je Ljubiša Bogdanović (60) u Velikoj Ivanči ubio 13 rođaka i komšija, a zatim je presudio i sebi, meštanima ovog sela rane nisu zaceljenje
Objavljeno: 09:29h

Ljubiša Bogdanović je tog kobnog utorka prvo u svojoj kući ubio sina Branka i majku Dobrilu i pucao na suprugu Javorku, koja je preživela. Zatim je napravio masakr u još četiri komšijske kuće.

U kući Stekića usmrtio je Draganu, a u susednoj njenu svekrvu Danicu. U kući Despotovića ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana, njegovu 19-godišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina Davida. U kući porodice Mijailović ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša. Na kraju krvavog pira pucao je sebi u bradu. Dva dana kasnije i on je preminuo.

Radoje Stekić je tog kobnog dana za samo nekoliko minuta izgubio suprugu Draganu i majku Danicu, a sin Aleksandar je preživeo jer je spavao na spratu.

foto: Marina Lopičić

- Ne prođe ni dan da se ne pitam zašto je to uradio. Poput psa sam. I gore. Psa ima ko da pomazi a mene ne. Pomišljao sam da se ubijem, ali su mi rekli da ukoliko to uradim, neću biti sa svojim najmilijima - kroz suze priča Radoje Stekić koji sa sinom živi u zaseoku smrti.

Navodi da se kaje što nije bio kod kuće.

- Nakon nesreće bio sam kod brata kada je Ljubišina žena došla i rekla mi da mu oprostim što je pobio moje jer, kako mi je rekla, on nije kriv. Planuo sam i rekao da ne doliva so na živu ranu - kivan je Radoje.

foto: Marina Lopičić

U kuću Despotovića, u kojoj je ubijena cela porodica, juče su došli rođaci da spreme pomen.

- Spremamo daće, a vrata kuće su zakatančena, nikoga nema - kažu rođaci Despotovića.

Danas će se u Ivanči rođaci i prijatelji okupiti na groblju da daju pomen nedužnim žrtvama.

foto: Nemanja Pančić

Javora Bogdanović (63), Ljubišina supruga, juče se zatvorila u svoju kuću i nije htela da otvori vrata. Ona ide često na grob sina Branka i svekrve, ali ne zaboravlja i muža-monstruma, koji je tajno sahranjen na groblju u Rajkovcu kod Mladenovca.

Meštani Velike Ivanče kažu da se Ljubiša čudno ponašao pre zločina, kao i da je najavljivao da će ubiti majku, sina i stoku. Razlog tome je, kako tvrde, veza njegovog sina Branka sa razvedenom ženom. Branko je prekinuo tu vezu, ali Ljubiša je i dalje slušao tračeve o njima.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.