OBEĆALI JOJ POSAO KONOBARICE, PA JE PRIMORALI DA SE BAVI PROSTITUCIJOM: Devojka JEDVA POBEGLA od madam iz Niša
Foto: Profimedia, Printscreen, Aleksandra Čolić

STRAŠNO

OBEĆALI JOJ POSAO KONOBARICE, PA JE PRIMORALI DA SE BAVI PROSTITUCIJOM: Devojka JEDVA POBEGLA od madam iz Niša

U dokumentu Vrhovnog suda se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno

Objavljeno:

Aleksandri M. (23) iz Niša i Dragu L. (48) Vrhovni sud Crne Gore produžio je pritvor zbog sumnje da su počinili krivična dela trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako prenosi Pobjeda, njima se na teret stavlja da su sredinom januara u Bijelo Polje doveli devojku iz Prokuplja, obećali joj da će raditi kao konobarica, a potom je primorali da se bavi prostitucijom, kako bi im vratila navodni dug.

- Oni su, znajući za težak život devojke koja je detinjstvo provela u Domu za nezbrinutu decu i u različitim hraniteljskim porodicama, osmislili kako da je nakon što je navršila 18 godina, bez imovine i smeštaja na prevaru uvedu u prostituciju - navodi se u odluci suda.

Lažno su joj,kako prenosi crnogorski portal, obećali posao konobarice u Crnoj Gori sa platom od 600 eura. Oni su 17. januara iz Prokuplja prevezli u Bijelo Polje gde je počela da radi kao konobarica u lokalu u vlasništvu Lopušine.

Međutim, navodno je nesrećna tinejdžerka kao konobarica radila samo tri dana.

- Drago L. i Aleksandra M. su joj saopštili da je njena karijera konobarice okončana i da se zbog otplate duga koji je nastao zbog troškova za njen prevoz iz Prokuplja u Bijelo Polje mora baviti prostitucijom - prenose oni.

U dokumentu Vrhovnog suda se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno. Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola sata plaćale 50 eura, za sat 100, a za ,,iznajmljivanje“ za celu noć plaćali su 500 eura.

- Pola od tog novca Drago L. je uzimao za sebe. Pokušaj devojke da posle dva dana napusti kafanu i posao prostitutke završio se pretnjama koje joj je uputio osumnjičeni tvrdeći da mu duguje 400 evra za prevoz - navodi se.

Devojka je, kako se dodaje, potom pokušala da pobegne, ali je sprečena. Za kaznu osumnjičeni joj je oduzeo lična dokumenta i telefon. Ipak, 14. februara, ona se dokopala telefona, uspela da pozove taksi i pobegne iz kafane uhapšenog.

- Odvezla se do autobuske stanice gde je policijskom inspektore ispričala situaciju u kojoj se našla. Policija je ubrzo upala u kafanu gde je pronađen dokaz da je devojka boravila u tom objektu - navodi se i dodaje da je policija pored dokumenta za jednokratnu novčanu pomoć Republike Srbije, Centra za socijalni rad, na ime devojke pronašla pasoš, novčanicu od 100 evra, privremenu dozvolu za boravak u Crnoj Gori na ime A. M, sanitarnu knjižica na ime R. A. Osumnjičeni je uhapšen tog dana dok je Nišlijka uspjela da pobegne policiji. Za njom je raspisana poternica i 18. februara policija je uhapsila i Aleksandru M.

Bonus video: DANIJELI JE POMAGAO NEKO IZ SVETA POLITIKE, A ZNAM I KO! Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Smetao sam nekome sa zapada

03:53

DANIJELI JE POMAGAO NEKO IZ SVETA POLITIKE, A ZNAM I KO! Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Smetao sam nekome sa zapada

(Espreso/ Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.