DILERIMA SA ZVEZDARE ODREĐEN PRITVOR: Uhapšeni sa MALOLETNICOM (16) sa 20 kila droge, evo kakvu su ŠEMU IMALI
Hapšenje dilera na Zvezdari, Foto: MUP

akcija policije

DILERIMA SA ZVEZDARE ODREĐEN PRITVOR: Uhapšeni sa MALOLETNICOM (16) sa 20 kila droge, evo kakvu su ŠEMU IMALI

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu odredio je pirtvor u trajanju od 30 dana osumnjičenom Igoru M. (52) i Urošu M. (23) zbog sumnje da su zajedno sa 16-godišnjom devojkom, prenosili i držali više od 18 kilograma marihuane.

"Pritvor je prema okrivljenima određen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Okrivljenima I. M. i U.M. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja", naveli su iz suda.

Hapšenje
foto: MUP

Podsetimo, Igor M. se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Uroš M. priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije hteo da iznosi odbranu, niti da odgovara na pitanja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Prema maloletnoj osumnjičenoj postupak je razdvojen i vodi se pred Odeljenjem za maloletnike.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema naredbi o sprovodjenju istrage, po prethodnom dogovoru sa Urošem M, maloletna osumnjičena se, noseći prazan kofer, 12. avgusta autobusom odvezla u Novi Pazar, gde ju je sačekalo, za sada, nepoznato lice, od kojeg je preuzela 18 većih PVC paketa sa marihuanom i spakovala ih u kofer.

Hapšenje
foto: MUP

Sutradan se u jutarnjim časovima sa navedenom opojnom drogom iz Novog Pazara vratila u Beograd, pa se sa autobuske stanice prevezla na lokaciju na kojoj ju je sačekao Uroš M. i od nje preuzeo kofer sa marihuanom ukupne neto mase 18.483,95 grama.

Nakon toga je Uroš M., kako se sumnja, navedeni kofer sa opojnom drogom odneo kod Igora M. u stan, u kojem su radi dalje prodaje držali još 7 PVC kesica sa marihuanom, dva džointa, grumen biljne materije ukupne neto mase 153,86 grama, kao i jednu digitalnu vagu i metalnu posudu sa kokainom u količini od 0,09 grama.

Bonus video: U KINI POSTOJALE PROSTORIJE GDE SU SE LEGALNO KONZUMIRALI NARKOTICI! Antonović otkrio gde je droga najplaćenija u svetu​​​​​​​

02:36

U KINI POSTOJALE PROSTORIJE GDE SU SE LEGALNO KONZUMIRALI NARKOTICI! Antonović otkrio gde je droga najplaćenija u svetu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.