OTAC MALOG DAVIDA (12) NIJE PRIJAVIO NESTANAK SINA 6 DANA: Dečak PROSIO na ulicama Niša, šta se zaista DOGODILO?
David Š., Foto: Printscreen/Facebook

OTAC JUČE LIŠEN SLOBODE

OTAC MALOG DAVIDA (12) NIJE PRIJAVIO NESTANAK SINA 6 DANA: Dečak PROSIO na ulicama Niša, šta se zaista DOGODILO?

Asan Š. je juče lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza

Objavljeno: 20:22h

Potraga za Davidom Š. (12) sa Bežanijske kose trajala je 10 dana, a pronađen je na 200 kilometara od kuće - prosio je na ulicama Niša. Njegov otac Asan Š. uhapšen je zbog sumnji da je zanemarivao dete. Davida nije bilo od 23. jula, a otac je nestanak prijavio tek šest dana kasnije. On će danas da bude saslušan u tužilaštvu.

Asan Š. je juče lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Kako je navedeno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, Asan je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio sina bez nadzora u dužem vremenskom periodu, usled čeka je maloletno lice bilo izloženo prosjačenju na više lokacija u Beogradu i Nišu, gde je i pronađen.

Kako Telegraf.rs saznaje iz istrage, dečak je pre nestanka prosio po Beogradu kada mu je bio potreban novac, a isto je radio i u Nišu, gde je pronađen, što je potvrdio prilikom davanja izjave policiji.

To je znao i otac, s obzirom na to da je, kada je dečak pronađen, rekao da su ga "neki dečaci s Karaburme terali da ide s njima i prosi". Ipak, s obzirom na to da nije učinio ništa kako dete ne bi prosilo na ulici, a takođe nije blagovremeno prijavio nestanak sina, nije isključeno da otac uopšte nije obraćao pažnju na to da li mu je dete na ulici, šta radi, kao i koliko dugo ga nema kod kuće.

Dečak je saslušan u prisustvu radnika Centra za socijalni rad, a ta institucija preuzela je brigu nad dečakom.

Otac dečaka biće saslušan danas.

David Š.
David Š.foto: Printscreen/Facebook

"Dečaci ga terali da prosi"

Podsetimo, Davidov otac rekao je za Telegraf.rs da je njegov sin nestao u nedelju, 23. jula. Objasnio je da je njegov sin izašao u dvorište zgrade da se igra loptom, a da mu se potom gubi svaki trag. Dodao je da je David sa majkom u nedelju stigao kući nakon što su posetili mlađu sestricu u bolnici, zamolio ju je da se igra napolju, a kada je majka izašla da ga proveri, njega nije bilo.

- Ja sam bio sa najmlađom ćerkom koja je u subotu dobila dečiji fras u Tiršovoj. On je nestao u nedelju, a supruga je pre toga bila s njim kod mene u Tiršovoj. Sve je bilo normalno. Krenuli su kući, on se žalio da je gladan, pa mu je kupila da jede i sok. Došli su kući i javila mi je da su stigli. Ja sam joj rekao da ga ne pušta da ide negde da šeta. Međutim, pitao ju je da se u dvorištu malo igra s loptom. Supruga mu je rekla da ne ide jer kradu decu, ali je on molio i rekao da će biti blizu u dvorištu. Ona je spremala da jedu i kada je izašla da vidi gde je, Davida nije bilo - rekao je.

Iako je naveo da David svoj rođendan koji je bio 29. jula nije proslavio sa porodicom i da su nestanak prijavili policiji, otac nije naveo da je nestanak sina prijavio tek upravo tog 29. jula. On je rekao da sumnja da je njegov sin sa dečacima koji su ga terali da prosi s njima, kao i da ni njih nigde nema. Istakao je sumnje i da mu je sin možda kidnapovan.

- Jedan čovek iz Niša mi je javio da ga je video u ulici kako prosi sa nekim dečakom. Ja sam odmah otišao u policijsku stanicu u prijavio. Posle su me zvali policajci iz Niša da mi kažu da je kod njih u stanici, sad upravo krećem po njega - naveo je nakon što mu je sin pronađen.

Bonus video:

03:32

NESTANAK DECE

(Espreso/ Telegraf/ Jelena Ostojić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.