KOMŠINICA SKRIVILA TRAGEDIJU!? Mojih sestrića više nema, ta žena nas je zavila u crno!
Foto: Facebook

velika tragedija u nišu

KOMŠINICA SKRIVILA TRAGEDIJU!? Mojih sestrića više nema, ta žena nas je zavila u crno!

Milan i Neda Pavlović (18) u nedelju popodne, nakon prvog glasanja na izborima, došli kod tetke na ručak, a onda tragično nastradali u eksploziji plina koja se desila u stanu ispod
Objavljeno:

- Neda i Milan su u nedelju prvi put glasali na izborima, bili su ponosni što su postali punoletni. Došli su s biračkog mesta pravo kod mene na ručak i posle samo petnaest minuta odjeknula je eksplozija. Imala sam utisak da se sve srušilo na nas. Žena koja je živi na spratu ispod nas zavila je u crno celu porodicu. Danima se iz njenog stana osećao miris plina. Komšije su je upozoravale, ali Zorica je odmahivala glavom i govorila da nema opasnosti. A mojih sestrića više nema.

Ovako je u ponedeljak kroz suze, za “Novosti”, pričala Ivana Cvetanović (50), tetka Nede i Milana Pavlovića, blizanaca koji su u nedelju nastradali posle eksplozije plinske boce u Ulici Milana Blagojevića u niškom naselju Durlan. Ivana se zbog od noge oporavlja na Klinici za ortopediju.

- Dva dana sam se trudila da sve spremim, da ih lepo ugostim - priča nam Ivana. - Moj sin je bio u drugoj sobi, spremao je ispit, ali su moji anđeli nastradali.

A u naselju Durlan muk i tuga. Komšije u neverici jedni drugima još prepričavaju šta se dogodilo njihovim Milanu i Nedi. Na svet su, kažu, došli zajedno, tako su s njega i otišli. Osamnaest godina su delili dobro i zlo, planirali da zajedno upišu fakultet, ali su im snovi prekinuti u nedelju u 15.10...

U kući porodice Pavlović, u Ulici Đorđa Andrejevića Kuna, u kojoj su živeli osamnaestogodišnji blizanci, zatekli smo njihovu baku Mirjanu. Jedva je stajala na nogama, oslonjena na zid, ne može da prozbori ni reč. Majka nastradale dece Nataša (48) je u bolnici. Otac Rade je u šoku posle tragedije koja je zadesila njegovu porodicu, za koju komšije imaju samo reči hvale.

- Tuga i bol. Cela ulica i čitav kraj pate i tuguju - kaže Antonina Radić, komšinica Pavlovića, profesorka ruskog jezika u penziji. - To su bila divna, vaspitana deca. Najbolja u kraju. Nikada se ni s kim nisu posvađali, ni potukli. Nikada nisu prošli ulicom da mi se ne jave. Milan je bio stidljiviji, a Neda otvorenija. Često smo razgovarale, škola joj je odlično išla. Bili su odlični đaci, deca kakvu samo možete da poželite.

Njen suprug, takođe profesor u penziji, Danilo Radić rekao je reporteru “Novosti” da ih je video kobnog dana.

- Oko podneva su bili na terasi, gde se obično odmaraju. Pohvalili su se da će u nedelju prvi put moći da glasaju. Posle glasanja otišli su kod tetke na ručak. Neda je bila odličan đak, išla je u Gimnaziju “Svetozar Marković”, gde sam ja predavao ruski jezik. Milan je mnogo voleo šah i postizao je vrhunske rezultate. Predviđali su mu sjajnu karijeru - kaže Radić.

Dan posle tragedije porodicu je posetio i Nedin razredni starešina iz Gimnazije. Milan je bio učenik Pravno-poslovne škole u Nišu. Želeli su da upišu isti fakultet i zajedno studiraju.

Ljudi iz Studeničke i Ulice Milana Blagojevića kažu da se čula stravična eksplozija. Sanja Đorđević, koja živi prekoputa kuće u kojoj se desila tragedija, tvrdi da je toliko jako puklo da su joj svi prozori popucali, dok Nenad Zdravković kaže da ga je sve podsetilo na zvuke tokom bombardovanja 1999.

Nastradali tinejdžeri najverovatnije će biti sahranjeni u utorak.

POVREĐENI SE OPORAVLjAJU

Direktor Kliničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović rekao je “Novostima” da su povređeni u eksploziji plina stabilno. Reč je o majci nastradalih tinejdžera Nataši, tetki Ivani Cvetanović, Zorici Petrović (74) u čijem stanu se desila eksplozija i slučajnom prolazniku Dragomiru Rašiću (84).

- Četiri povređene osobe su primljene u Klinički centar. Imaju višestruke povrede, prelome i opekotine, ali nisu u životnoj opasnosti - kaže dr Radovanović.

PLINSKA BOCA STAJALA PORED PEĆI

Na mestu eksplozije, dan posle tragedije, zatekli smo policajce, tužioca, vatrogasce. Saznali smo da boca nije eksplodirala, već da je gas iscurio i napravio u vazduhu zapaljivu smešu. Nepažnja je uzrok tragedije, a verovatno je varnica izazvala katastrofu. U prizemlju su policajci pronašli dve boce. Jedna je, suprotno svim bezbedosnim standardima, bila smeštena pored peći. Kako su nam stručnjaci rekli, eksplozija bi bila izbegnuta da je redovno provetravana prostorija u kojoj se desila tragedija.

(espreso.co.rs / novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.