"UPOZNAO JE NEKU UKRAJINKU I OTIŠAO NA RATIŠTE": Misterija smrti mladića iz Novog Pazara u Ukrajini, ovo su detalji
E.Z. (28), Foto: PrintScreen/ Facebook

tragedija

"UPOZNAO JE NEKU UKRAJINKU I OTIŠAO NA RATIŠTE": Misterija smrti mladića iz Novog Pazara u Ukrajini, ovo su detalji

E. Z. (28) iz Novog Pazara poginuo je, navodno, u Ukrajini

Objavljeno:

Vest da je E.Z. (28) iz Novog Pazara nastradao u ratu u Ukrajini, obišla je danas sve srpske medije. Lokalni mediji iz njegovog rodnog mesta su pisali da je tamo otišao dobrovoljno, kako bi pomagao ranjenicima i civilima. Za sada ne postoje informacije o tome kako je mladić tačno nastradao.

Prema informacijama, on je radio u Nemačkoj, a nakon odlaska se tri meseca nije javljao porodici.

- Ovde je bio u profesionalnoj službi Vojske Srbije. Posle Vojske je otišao da radi u Nemačku, tamo je upoznao neku Ukrajinku i otišao u Ukrajinu - kazao je izvor "Blica" koji je zahtevao anonimnost.

Preko informacije u grupi saznali da je poginuo

U ukrajinskoj grupi na Fejsbuku "Traganje za ljudima tokom rata" objavljena je informacija da se traži porodica E.Z. iz Srbije koji je služio u oružanim snagama.

- Kažu da je poginuo, možda neko ima neke informacije - pisalo je u objavi.

Tu informaciju je preneo Sandžak danas, dodajući da nezvanično saznaju da je "nesebično pružao pomoć ranjenicima i civilima tokom sukoba u toj zemlji zahvaćenoj ratom".

E.Z. (28)
E.Z. (28) foto: PrintScreen/ Facebook

- Porodica i prijatelji su u šoku, jer niko ne zna kako je ovaj hrabri Novopazarac završio u Ukrajini - pisali su danas lokalni mediji.

Radio kao obezbeđenje, kasnije se priključio Vojsci Srbije Kako je pisao Sandžak danas, okolnosti njegovog puta u Ukrajinu još nisu potpuno razjašnjene. Ipak, poznato je da je kao mlađi punoletnik radio kao obezbeđenje, a da se kasnije priključio Vojsci Srbije.

Portal Nova je prenela da je on otišao u Ukrajinu da radi, ali da više od dva meseca nije bilo nikakvih vesti od njega.

- Njegova hrabrost i želja da pomogne drugima bili su duboko ukorenjeni u njegovom karakteru. Celo svoje detinjstvo je proveo je u novoopazarskom naselju Hadžet, gde je stekao ljubav i poštovanje svojih sugrađana - preneo je taj medij.

Apel da se posmrtni ostaci prenesu u Srbiju

Preko portala Sandžak danas upućen je i apel na sve političke faktore da pruže pomoć porodici i osiguraju prenos posmrtnih ostataka E.Z..

- Kako bi njegovi posmrtni ostaci mogli biti dostojanstveno ukopani u njegovom rodnom Novom Pazaru - piše u apelu.

Kasnije je taj portal objavio da im se javio Besim Ibrić, vlasnik pogrebne firme sa sedištem u Nemačkoj, koji je ponudio pomoć u vezi sa transportom tragično poginulog Novopazarca.

Ibrić je takođe apelovao na ljude koji imaju bilo kakve kontakte u Ukrajini da mu se jave kako bi zajedno pronašli način da olakšaju transport tragično preminulog.

Bonus video:

01:10

ZA SMRT RUSKIH GENERALA ZASLUŽNA NAPREDNA TEHNOLOGIJA!? Istoričar objasnio šta je uzrok pogibije vojnih starešina

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.