ZA SMRT STARCA U TOVARIŠEVU DEČACI NASILNICI NEĆE ODGOVARATI?! Na meti TUŽILAŠTVA njihovi RODITELJI, evo ZAŠTO!
Policija / ilustracija, Foto: Rina

DA LI JE MOGUĆE?

ZA SMRT STARCA U TOVARIŠEVU DEČACI NASILNICI NEĆE ODGOVARATI?! Na meti TUŽILAŠTVA njihovi RODITELJI, evo ZAŠTO!

Nakon tog drugog napada na čoveka na biciklu, dečaci su se kako kaže odselili sa porodicom nazad u Novi Sad, gde su ranije i živeli, pre dolaska u Tovariševo

Objavljeno:

Dečaci stari 10 i 13 godina koji su u Tovariševu 14. aprila mučki prebili Todora Šunjku (75) i tom prilikom naneli mu teške telesne povrede od kojih je posle tri meseca agonije preminuo i dalje su na slobodi a kako za "Blic" kažu u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, "postupak je još uvek u toku i u fazi je prikupljanje potrebnih obaveštenja".

Kako saznaje Blic, Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta je krivična prijava od strane Policijske stanice Bačka Palanka, pod čijom jurisdikcijom je Tovariševo, protiv maloletnog Z.N. zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

Tužilaštvo: Čak i da se dokaže krivica, prijava se odbacuje jer je izvršilac dete

- Pošto je izvršilac dete jer nema navršenih 14 godina života, čak i da se utvrdi da je izvršeno krivično delo biće doneto rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema deci ne može voditi krivični postupak ali će se o tome obavestiti nadležni organ starateljstva radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti prema detetu i njegovim roditeljima - kažu za "Blic" u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Dodaju da je postupak povodom podnete krivične prijave još uvek u toku i da je u fazi prikupljanja potrebnih obaveštenja.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ima saznanja da je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu započelo provere vezano za roditelje maloletnog Z. N. u pogledu krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica - dodaju nadležni iz Višeg javnog tužilaštva.

Ukoliko se dokaže da su roditelji izvršili pomenuto krivično delo, prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije mogu biti osuđeni na kaznu zatvora do tri godine.

Kako nezvanično saznajemo, novosadski Centar za socijalni rad još nije tužilaštvu dostavio izveštaj o sprovedenom nadzoru nad porodicom maloletnika koji su praktično ubili od batina Todora Šunjku.

Tražili mu novac, pa ga brutalno pretukli

Podsetimo, Todor Šunjka je nakon prebijanja prebačen na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Rođaci su ga prebacili u banju u Melencima gde je pao u komu, a potom su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Policija
Policijafoto: Dado Đilas

Meštani će Todora pamtiti kao mirnog čoveka koji, kako kažu, nikad nikom nije uputio nijednu ružnu reč. Todorov rođak Dušan kaže da o tome koliko je bio dobar svedoči i to što je sveštenik odbio da naplati uslugu za njegovu sahranu.

- Spopadali su ljude i onda se nameračili na našeg Tošu. On je išao u prodavnicu i tražili su od njega novac. Kada je odbio da im da nešto para ušao je u prodavnicu, kupio šta mu je trebalo, a oni su ga sačekali i počeli da ga tuku. Udarili su ga prvo kamenom u glavu a zatim počeli da ga šutiraju i gaze. To je bilo strašno. Na sreću, sve je zabeležila kamera iz prodavnice u kojoj je Toša bio pa su ih brzo našli. Znamo da su ih priveli, obavestili Centar za socijalni rad i mi dalje nikakve informacije nemamo. Niko nam ništa ne govori - ispričao je za "Blic" Dušan Jovanov, rođak stradalog deke.

Kaže da su dečaci ubrzo nakon prebijanja Todora napali još jednog čoveka i gurnuli ga sa bicikla a da su ga meštani spasili možda gore sudbine.

Nakon tog drugog napada na čoveka na biciklu, dečaci su se kako kaže odselili sa porodicom nazad u Novi Sad, gde su ranije i živeli, pre dolaska u Tovariševo.

Bonus video:

00:40

Hapšenje unuka iz Zmajeva osumnjičen da je ubio babu i dedu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.