"PAS JE BIO DOBAR": Meštani Sremčice progovorili o devojčicu (4) kojoj je MALINOA rastrgao stomak
Ilustracija, Foto: Damir Dervišagić

JEZIVO

"PAS JE BIO DOBAR": Meštani Sremčice progovorili o devojčicu (4) kojoj je MALINOA rastrgao stomak

Pas je ugrizao dete za stomak, zatim je dete vukao po dvorištu

Objavljeno: 19:55h

- Pas je bio u dvorištu, prolaznici su ga čak povremeno mazili jer svi znamo koliko je dobar. Nikada ni prema kome nije pokazao da je agresivan i da bi možda nekog napao - reči su sugrađanina koji stanuje u Doljanskoj ulici u Sremčici, nedaleko od mesta gde je pas napao četvorogodišnju devojčicu i naneo joj teške telesne povrede.

Kako je "Blic" pisao, M. T. deda devojčice je sa unukom koju je čuvao, ušao kod svog sina V. T. inače ujaka devojčice, u dvorište gde se nalazio pas belgijska malinoa koja je vrsta belgijskog ovčara.

"Pas je ugrizao dete za stomak, zatim je dete vukao po dvorištu. Deda je uspeo da otrgne dete od psa i sa detetom se vrati kući", saznaje "Blic" od nezvaničnog izvora.

Devojčicin otac ju je svojim vozilom prevezao u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

"Oni su divna porodica"

Meštani Sremčice dobro poznaju ovu porodicu i o njima imaju samo reči hvale.

- Jako su fini i kulturni. U samom centru Sremčice, V. T. ima nekoliko marketa, a majka devojčice, inače sestra od V. T. je vlasnica zdrave hrane - kaže za "Blic" starija žena vidno potresena nakon jučerašnje vesti.

Ona dodaje da svu decu poznaje jer se igraju u parku u samom centru, a običaj je da ih baka i deka čuvaju.

- Nije neuobičajeno da ih baba ili deda čuvaju pogotovo ako su starosedeoci kao što ova porodica jeste. Svi ih znamo ovde, imućni su - dodaje sagovornica.

"Pas je dobar"

Kada je reč o psu, meštani Sremčice koji poznaju ovu porodicu navode da su vodili računa o psu i da nije bio zapušten.

- Svi ovde imamo pse jer imamo dvorišta. Isto tako i oni. Imaju veliko dvorište, pored i magacin, pas je tu da čuva kuću. Nikada ga nismo videli na ulici, uvek je bio u dvorištu, a svi znamo koliko voli da se mazi pa smo često kada smo u prolazu zastajali kako bi ga pomazili. Odlika tog psa nije da bude agresivan, već suprotno - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, pas je poznavao devojčicu jer je često dolazila tu sa porodicom.

Dr Stijačić: "Zubima mu je maltene rasporio trbušni zid"

Podsetimo, u Dečjoj bolnici u Tiršovoj detetu su konstatovane teške povrede stomaka, ono je hitno operisano i trenutno je stabilno.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

- Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo dvanaestopalačnog creva mu je bio izvučen van tela - rekao je dr Stijačić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.