"SVAKI SUSRET S ČOVEKOM ZBOG KOG JE NAŠA ĆERKA MRTVA JE TRAUMA": Odloženo suđenje za smrt lepe Marije
Stradala Marija Šulović, Foto: Facebook

strašno

"SVAKI SUSRET S ČOVEKOM ZBOG KOG JE NAŠA ĆERKA MRTVA JE TRAUMA": Odloženo suđenje za smrt lepe Marije

Devojka zadobila teške telesne povrede od kojih je preminula 22. marta 2021. godine u Beogradu gde je upućena na dalje lečenje

Objavljeno:

"Dve godine i 104 dana su prošla otkako naše Marije nema a onaj ko je kriv za njenu smrt još nije osuđen. Jedva čekamo da se suđenje završi jer je svaki naš dolazak u sudnicu i svaki susret sa čovekom zbog koga je naša ćerka mrtva, za nas ogromna trauma", ovim rečima je danas Nišlijka Žaklina Šulović prokomentarisala odlaganje suđenja Igoru Stojkoviću (40) koji je 31. decembra 2020. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula studentkinja Marija Šulović.

Stojković se tereti da je sa dva promiula alkohola u krvi, što se smatra stanjem teške aalkoholisanosti, vozilom „mazda“ krećući se velikom brzinom Donjovlaškom ulicom udario Mariju koja je sa svojim ocem Nebojšom iztašla u šetnju. Devojka zadobila teške telesne povrede od kojih je preminula 22. marta 2021. godine u Beogradu gde je upućena na dalje lečenje.

Današnje suđenje je odloženo jer jedan od sudija porotnika iz zdravstvenih razloga nije mogao da učestvuje nu glavnom pretresu a u sudnici nije bila ni branilac optuženog advokat Irena Đorđević, koja je svoje odsustvo opravdsala poslovnim obavezama. Zbog toga je predsednik sudskog veća sudija Goran Spasić glavni pretres odložio za 18 septembar.

Osim oca i majke pokojne Marije u sudnici je bio i optuženi Igor Stojković koji je danas trebalo da bude saslušan. Njena majka Žaklina kazala je da ni danas kao ni tokom prethodne dve i po godine optuženi sa njima nije kontaktirao ni na kakav način.

- Jako mi je teško kad vidim tog čoveka koji normalno živi a moje Marije više nema. Kako vreme prolazi, sve nam je teže, a on nam se nikada nije obratio, niti izvinio. Pamtim moju ćerku kao nasmejanu, veselu devojku koja bi za svakog sve učinila. Ne mogu da se pomirim sa tim da mi nikada više neće doći, toliko toga je sa njom izgubljeno. Nikada nije videla svog bratanca čijem se rođenju toliko radovala, izgubila je priliku da toliko toga uradi za sebe ali i za druge – pričala je Žaklina grcajući u suzama.

Na sledećem glavnom pretresu trebalo bi da u svojstvu svedoka bude saslušan i Marijin otac Nebojša s obzirom na to da je bio očevidac nesreće koja je Mariju koštala života.

- Igor Stojković se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje Krivični zakonik propisuje kaznu zatvora od dve do 12 godina.

Bonus video:

00:22

Teška saobraćajna nesreća u Sremskoj Kamenici

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.