PUKLA BRUKA: U beogradskom naselju se potukli roditelji na fudbalskom meču petlića
Policija (ilustracija), Foto: Damir Dervišagić

STRAŠNO

PUKLA BRUKA: U beogradskom naselju se potukli roditelji na fudbalskom meču petlića

Ranije odloženi meč četvrtog kola Prve lige petlića FS Beograda, završen je u 56. minutu, pri rezultatu 0:0

Objavljeno: 22:19h

Nakon što je nedavno doživotno diskvalifikovan iz fudbala trener Milano starsa, jer pretukao sudiju meča mlađih pionira, dogodio se novi skandal u ovdašnjem dečjem fudbalu.

Naime, kako prenosi Sport klub, utakmica petlića Žarkova i Grafičara prekinuta u drugom poluvremenu, zbog pesničenja roditelja na tribinama SC “Gladijator” u beogradskom naselju Kneževcu.

Ranije odloženi meč četvrtog kola Prve lige petlića FS Beograda, završen je u 56. minutu, pri rezultatu 0:0.

"Dok su dečaci rođeni 2010. godine trčali za loptom na veštačkoj travi, njihovi roditelji započeli su fizički obračun na tribinama sportskog centra u Kneževcu. Ne hajući na decu, uz teške reči, nedostojne i ulice, oni koji bi trebalo da budu primer dečacima na terenu, pesničili su se međusobno", prenosi Sport klub, a tome dodaje i sledeću izjavu Budimira Davidovića, komesara za takmičenja mlađih kategorija FSB-a.

“Videlo se od početka utakmice da na tribinama tinja netrpeljivost među roditeljima. Sve je eksplodiralo u trenutku kada glavni arbitar nije pokazao direktan crveni karton defanzivcu Grafičara posle saplitanja napadača Žarkova, poslednjeg igrača odbrane. Dodeljen žuti karton gostujućem fudbaleru bio je signal da dođe do komešanja u publici”, kaže Davidović.

Pesničenje je potrajalo nekoliko minuta, na očigled dece i službenih lica.

“Tih nekoliko minuta trajalo je kao večnost, naočigled dece na terenu. Čak je nastradao i snimatelj, čovek se našao između dve zaraćene strane, uragan nasilja skoro da je samleo nedužnog čoveka. U dogovoru sa glavnim sudijom i obojicom trenera dogovoreno je da se susret prekine, zbog bezbednosti aktera na tribinama i terenu”, naglasio je Budimir Davidović.

Celokupan slučaj trebalo bi da dobije epilog i pred sudijskim organima. Takmičarski i disciplinski deo ostaje pred organima Fudbalskog saveza Beograda.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.