TUŽIĆU I SAM SEBE: Novinar koji zbog SNS funkcionera ide u ZATVOR izneo šokantne detalje slučaja!  (FOTO) (VIDEO)
Foto: media centar

OGORČEN I RAZOČARAN!

TUŽIĆU I SAM SEBE: Novinar koji zbog SNS funkcionera ide u ZATVOR izneo šokantne detalje slučaja! (FOTO) (VIDEO)

Stefan Cvetković kaže kako će tužiti i sebe i da očekuje od tužilaštva da pravedno reaguje....
Objavljeno: 16:03h

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve prvostepeno je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora po tri privatne krivične prijave koje su protiv njega podneli funkcioneri Srpske napredne stranke.

Krivične prijave protiv Cvetkovića podneli su koordinator SNS-a za južni Banat Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, kao i funkcioner SNS-a Dejan Simeunović. Krivične prijave podnete su zbog uvrede i zbog neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Činjenica je da je protiv novinara privatnu krivičnu tužbu podnela "napredna organizovana grupa partijskih funkcionera vlasti", rekao je Cvetković.

foto: media centar

On kaže da je jedno ročište zakazano istog dana po tri privatne krivične tužbe. Jedno je zakazano za 11h, drugo za 12h, treće za 13h. Tog dana je sve trajalo čak do 19h pa je Cvetkoviću pozlilo.

- U jednom trenutku mi je nije bilo dobro pa je došao lekar i ustanovio mi visok pritisak i šećer, rekao je.

BOTOVSKA PREPISKA: Ovako izgleda kad vam nude sendvič i 10 evra pride! (FOTO)

- Nakon toga u samoj sudnici, bez odobrenja sudije, gospodin Malović je okrenuo telefon, a ja sumnjam da je zvao nekog iz medicinskog centra u Vršcu jer je lekar odmah napustio sudnicu. Kasnije se pojavio drugi lekar, i to na moju inicijativu, da bi mi dao inekciju u samoj sudnici, što zahteva odobrenje suda. To se nije desilo, kaže Cvetković i dodaje kako je sudija koja je presudila po nalogu podjednaka žrtva koliko i on, samo na drugi način, jer kako kaže nije lako živeti sa tim.

- Na osnovu pritisaka, presuditi, to nije lako uopšte, rekao je Cvetković.

foto: media centar

- Ja sam o saznanjima da se osnovano sumnja da je gospodin Malović jedan od inspiratora organizovane kriminalne grupe koja čini i izvršava razna krivična dela na teritoriji Južnog Banata o tome odavno obavestio policiju.

Cvetković je podneo tužbu protiv, kako kaže, ljudi koji su deo kriminalne grupe, ali niko od njih do danas nije pozvan na razgovor.

Predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić je druga osoba koja je podnela prijavu protiv Cvetkovića. On sumnja da se Belić pridružio optužbama jer se Cvetković direktno obratio Aleksandru Vučiću na nekoj od konferencija, traživši da mu iskomentariše činjenicu da je Belić bio hapšen tokom akcije "Sablja" 2003. godine zbog dilovanja droge i iznude, a prema evidenciji suda u Pančevu bio je i u zatvoru još dva puta zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti.

- On je ubio našeg kolegu u Jagodini. U pitanju je bio dopisnik Večernjih Novosti iz Jagodine, Milan Pančić, rekao je Cvetković.

On kaže kako nije iznosio tvrdnje na konferenciji već je samo ukazao na čudnu pojavu i postavio pitanje, na koje kako kaže, nikada nije dobio odgovor.

Treće lice koje je podnelo prijavu protiv Cvetkovića je Dejan Simeunović zvani Simke, funkcioner SNS-a, koji je osuđen odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora jer je 15. novembra 2008. godine oko 4h ujutru ispred kafića "Šestica" u Pančevu, ubio Igora Birtaša.

- Ja sam zbog navodnog neovlašćenog objavljivanja slike dobio godinu dana i tri meseca zatvora, kao i milionsku kaznu, a on je dobio kućni pritvor ili godinu dana za ubistvo, kaže Cvetković.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.